Samsung Galaxy S7 ar putea beneficia de un nou procesor Exynos

Samsung Galaxy S7 ar putea beneficia de un nou procesor Exynos

Conform unor noi zvonuri, viitorul procesor Samsung ar putea fi un rival de temut pentru Snapdragon 820.

Ultimele informații în legătură cu procesorul Samsung apăruseră în urmă cu aproximativ două săptămâni. Acum, cu o zi înainte de debutul oficial al modelului Snapdragon 820, probabil că nu este o coincidență faptul că auzim iar de viitorul Exynos. După cum scriu cei de la GForGames, un nou zvon menționează că Exynos 8890 ar fi intrat deja în faza de producție.

Acest procesor, la fel ca precedentul Exynos 7420, ar putea fi fi fabricat cu ajutorul tehnologiei pe 14 nanometri FinFET. De asemenea, ar urma să se folosească de 8 nuclee ARMv8 tactate la 2,4GHz. Pentru moment, tehnologia pe 14 nanometri este cea mai performantă, însă Samsung ar avea de gând să treacă la cea pe 10 nanometri până la finalul anului viitor. În acest condiții, șansele ca noul Exynos 8890 să fie construit cu ajutorul tehnologie pe 10 nanometri sunt zero.

Exynos 8890 va fi implementat, din câte se pare, pe noul vârf de gamă Samsung Galaxy S7, alături de Snapdragon 820. Astfel, se pare că vârful de gamă va fi disponibil în două versiuni cu procesoare diferite. La fel ca Snapdragon 820, Exynos 8890 ar urma să fie dotat cu un modem din categoria 12.

Mai mult decât atât, GForGames, susține că acesta ar fi intrat deja în faza de producție, ceeea ce înseamnă că Samsung Galaxy S7 ar putea debuta chiar în luna februarie din 2016. Zvonurile nu au fost confirmate de Samsung, astfel că va trebui să așteptăm o vreme până la publicarea mai multor informații oficiale.

Citește și: