De ce îți dă Amazon o tabletă gratis

De ce îți dă Amazon o tabletă gratis

În cazul în care vă întrebaţi cât de bună este o tabletă pe care Amazon o vinde la 50 de dolari sau în pachete de câte şase, răspunsul îl veţi găsi mai jos.

În urmă cu câteva zile au apărut online primele speculaţii legate de o tabletă a celor de la Amazon ce va încerca să ducă la extrem conceptul de tabletă ieftină cu specificaţii decente. Deşi la momentul respectiv părea absurd ca gigantul american în comerţ online să ducă preţul unui astfel de gadget până la pragul de 50 de dolari, respectivul zvon s-a confirmat.

Prima oară când am aflat detalii despre acest produs, am crezut că va fi destul de micuţ, la 6 inci, dar acum aflăm că de fapt este vorba de o tabletă cu diagonală de 7 inci. Aceasta se va comecializa la preţul de 49,99 de dolari, iar dacă vreţi să puneţi în aplicare planul celor de Amazon de a avea o tabletă în fiecare cameră, puteţi cumpăra şase astfel de dispozitive la 249,95 dolari, cu mult sub preţul unui iPad. Apropo de tableta Apple, Amazon Fire este promovată ca fiind de două ori mai durabilă decât iPad Air şi de două mai sprintenă la capitolul peformanţă decât Samsung Galaxy Tab 3 Lite.

Pornind de la pragul psihologic de 50 de dolari, este evident că Amazon Fire nu va avea o configuraţie hardware revoluţionară. Cu toate acestea, are toate şansele să se vândă ca pâinea caldă. Are la bază un display de 7 inci cu rezoluţia de 1024 x 600. Partea de procesare este o combinaţie între un quadcore la 1,3 GHz, 1GB RAM şi o memorie internă de 8GB. Nu lipsesc din ecuaţie două camere cu performanţe decente. Merită reţinut că spaţiul de stocare poate fi extins cu carduri microSD cu o capacitate maximă de 128 GB. Sistemul de operare preinstalat va fi cea mai recentă versiune de Fire OS, bazat pe Android 5.1.

Menită în mare parte pentru consum de conţinut multimedia şi navigat pe internet, Amazon Fire va fi livrată cu acces la Amazon Underground, un seviciu online cu acces nelimitat gratuit la jocuri şi aplicaţii cu o valoare reală de 10.000 de dolari.

Citește și: