Cât de bună este tableta Amazon de 50 de dolari?

Cât de bună este tableta Amazon de 50 de dolari?

În urmă cu câteva săptămâni au apărut online informaţii legate de o tabletă Amazon de 50 de dolari, iar acum am pus mâna şi pe un set de specificaţii.

Cei de la Amazon au avut din totdeauna tablete ieftine cu o calitate a construcţiei peste medie. Dacă ar lansa însă, conform zvonurilor, o tabletă de 50 de dolari cu performanţe decente, ar putea domina subit piaţa de tablete.

Momentan, respectivul gadget nu a fost confirmat oficial, dar câteva specificaţii ipotetice, ce au şanse foarte mari să fie corecte, au fost desprinse dintr-un set de benchmark-uri ajunse pe internet. Ca de obicei, merită să le percepeţi cu o anumită reticenţă.

Captura de mai jos a fost desprinsă de pe site-ul GFXBench şi se pare că detaliază specificaţiile unei tablete Amazon construită în jurul unui display de 6,7 inci cu o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli. Partea de procesare este o combinaţie între un procesor MediaTek MT8127 quad core, 1GB memorie RAM şi o memorie internă de 8GB. Cele două camere nu vor fi remarcabile, la 2 megapixeli pe spate şi 0,3 megapixeli pe partea din faţă, dar vor fi mai mult decât suficiente pentru conversaţii pe Skype şi câteva postări pe Facebook.

Cum era de aşteptat, specificaţiile nu sunt remarcabile, dar sunt mai mult decât suficiente pentru a rula majoritatea aplicaţiilor din Amazon AppStore, pentru a viziona un film sau pentru a naviga pe internet. Sistemul de operare preinstalat în acest caz este definit ca fiind Android 5.1, dar cel mai probabil acesta va fi mascat de interfaţa celor de la Amazon.

amazon-new-tablet

Citește și: