Cea mai ieftină tabletă de calitate va veni de la Amazon

Cea mai ieftină tabletă de calitate va veni de la Amazon

Dacă vă întrebaţi cât de ieftină poate fi o tabletă cu specificaţii decente, răspunsul ar putea veni în această toamnă de la Amazon sub forma unei noi creaţii.

Portofoliul de tablete al celor de la Amazon este semnificativ, iar dacă luăm în calcul şi eBook readerele Kindle, este evident că gigantul american s-a străduit să se adreseze unui public cât mai variat. Chiar dacă nu au atins popularitatea iPad-urilor, aceste dispozitive sunt foarte atrăgătoare, mai ales pentru persoanele care sunt abonate la diverse servicii ale aceleiaşi companii, gen Amazon Prime.

După ce au eşuat să impresioneze un public suficient de larg cu primul lor telefon, cei de la Amazon se pare că au alt as în mânecă pentru a produce valuri în industrie şi nu este vorba de un gadget cu specificaţii de top. Conform unor surse apropiate de companie, preluate de The Wall Street Journal, în această toamnă, Amazon va începe comercializarea unei tablete Fire de 6 inci la un preţ infim de doar 50 de dolari. Ca termen de comparaţie, cea mai ieftină tabletă actuală a companiei este Fire HD 6 care are un preţ de 100 de dolari.

Pentru a-şi atinge preţul ţintă de 50 de dolari pentu o tabletă cu specificaţii şi o performanţă decentă, cei de la Amazon au însărcinat câteva companii asiatice atât cu partea de design şi dezvoltare a produsului, cât şi cu producţia. Colaborarea a avut loc cu Huaqin Telecom Technology Co. şi Taiwan’s Compal Communications Inc.

Din câte se pare, proiectul se află pe ultima sută de metri şi ar trebui să se reflecte într-un produs comercial în viitorul foarte apropiat. Nu avem încă informaţii legate de specificaţiile tehnice ale tabletei, dară aşteptaţi-vă să nu fiţi împresionaţi. Singurul aspect confirmat este că va integra un difuzor mono, în locul a două difuzoare stereo. În cadrul aceluiaşi eveniment în care va fi lansată tableta ieftină, se pare că vom avea parte şi de noi tablete high end de 8 şi 10 inci. Rămâne să mai aşteptăm o lună sau două pentru a vedea dacă aceste informaţii se confirmă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: