Alcatel lansează o tabletă cât un monitor de care probabil nu vei avea nevoie

Alcatel lansează o tabletă cât un monitor de care probabil nu vei avea nevoie

Francezii de la Alcatel au lansat în cadrul IFA 2015 o tabletă uriașă care se vrea a fi pentru întreaga familie. Funcționalitatea acesteia este totuși pusă la îndoială de cei care au apucat să petreacă puțin timp în prezența acesteia.

Alcatel dorește ca noua tabletă Xess, cu un ecran uriaș de 17,3 inci, să fie un dispozitiv de care să se bucure întreaga familie. Aceasta ar fi perfectă în bucătărie, afișând rețete culinare, ar putea fi folosită în sufragerie pentru vizionarea filmelor, și te-ar ajuta să ții pasul cu treburile pe care le ai de făcut în jurul casei, sau evenimentele la care trebuie să ajungi, cu ajutorul unui whiteboard digital.

Prea frumos să fie adevărat? Așa se pare. Potrivit celor de la The Verge, tableta ce funcționează cu Android nu este capabilă să distreze o singură persoană, darămite o familie întreagă. Aceasta are un ecran de calitate, dar procesorul de 1,5 GHz si cei doar 2GB de RAM o fac să se miște tare greu. Scurta „plimbare” printre aplicații pare a fi un calvar, având în vedere că pictogramele sunt târâte cu greu de-a lungul ecranului.

Tableta cu siguranță se vrea a fi foarte utilă. Vine cu un suport care poate îndrepta dispozitivul la 75, 50 sau 30 de grade, pentru vizionarea filmelor, gătit, sau desenat. În plus, aceasta dispune de un stylus, de un mâner, pentru a putea fi cărată mai ușor și chiar de mai multe port-uri USB. Și totuși, nici suportul și nici mânerul nu par  fi prea solide, iar atunci când trebuie să muți tableta din punctul A în punctul B, pare că ai căra un monitor, nu o tabletă.

Eranul multitouch poate suporta atingerea a până la zece degete în același timp, ceea ce îl face perfect pentru jocuri precum Fruit Ninja. În plus, cei de la Alcatel au inclus un sistem de control fără atingere, adică poți face gesturi cu mâna în fața ecranului. Funcția ar trebui să funcționeze pentru comenzi simple, precum saltul peste un filmuleț. În teorie, asta le permite utilizatorilor să folosească tableta în bucătărie fără să murdărească ecranul de mâncare. Totuși, senzorii nu funcționează prea bine și trebuie să te zbați ceva în fața ecranului pâna când acesta înțelege comanda.

Cei de la Alcatel nu au anunțat încă prețul sau în ce măsură tableta Xess va fi disponibilă, dar pentru majoritatea utilizatorilor de tablete, una normala va fi probabil alternativa preferată.

Citește și: