Adblock pentru iOS e browserul care te scapă de reclame pe iPhone

Adblock pentru iOS e browserul care te scapă de reclame pe iPhone

Cei care s-au săturat să vadă un amalgam de reclame în browserele de pe iPhone, se vor bucura să instaleze noul browser Adblock Plus pentru iOS.

Deşi pentru foarte mulţi ani singurul browser fiabil pentru posesorii de iPhone şi iPad a fost Safari, acest segment de piaţă s-a aglomerat semnificativ imediat după lansare Chrome. Partea bună este că aceste alternative încep să arate şi să se comporte din ce în ce mai bine. În plus, vine cu funcţii surprinzător de utile, nu doar cu un avantaj pe partea de performanţă.

Creatorii extensii Adblock Plus pentru browserele voastre favorite de pe PC, la câteva luni după ce au lansat browserul Adblock pentru Android, acum au portat aceeaşi experienţă şi pe iOS. După cum îi spune şi numele, acest nou browser gratuit are abilitatea de a vă afişa semnificativ mai puţine reclame decât aţi vedea dacă aţi folosi Safari sau Chrome pentru a accesa aceleaşi site-uri web. Cu un pic de noroc şi răbdare, s-ar putea să aveţi o experienţă de navigare complet ad-free. Partea de răbdare este relevantă pentru că puteţi defini totuşi câteva site-uri într-o listă albă de pe care fie doriţi să vedeţi reclame pentru a ajuta creatorii de conţinut, fie afişarea respectivelor reclame este vitală pentru o afişarea în condiţii optime a conţinutului de interes. Printre altele Adblock Browser, descărcabil gratuit din iTunes AppStore, promite un trafic de date redus semnificativ, un consume redus de energie electrică şi prevenirea instalării de malware.

Dezbaterea blocării reclamelor online este una care nu se va încheia prea curând, dar care mulţi consideră că implică o decizie din partea internauţilor. În definitiv, cei mai mulţi sunt de părere că o persoană care accesează un website ar trebui să aibă dreptul să decidă dacă vrea sau nu să aibă reclame afişate. Această ştire vine la doar câteva zile după ce Google a decis să ignore prezenţa Adblock în Chrome şi să vă servească reclame pe YouTube.