08 sept. 2015 | 06:44

Google Chrome a ajuns să ignore Adblock, servindu-vă reclame

ACTUALITATE
Google Chrome a ajuns să ignore Adblock, servindu-vă reclame

Cei care se bazau pe populara extensie Adblock Plus pentru a scăpa de reclame, vor fi dezamăgiţi de noul comportament al Google Chrome.

Pentru ca o mare parte din conţinutul pe care îl accesaţi online să rămână gratuit, reclamele sunt un rău necesar. Cei care lucrează la o publicaţie online, precum noi sau bloggerii care au ajuns să supravieţuiască din această activitate au nevoie de reclame. Cu toate acestea, există foarte multe metode pentru a scăpa de reclamele online şi un număr semnificativ de internauţi profită de ele pentru a avea o experienţă de navigare online lipsită de evenimente neplăcute. Cea mai populară metodă implică folosirea unor extensii precum Adblock Plus pentru a bloca afişarea de reclame pe majoritatea website-urilor pe care le vizitaţi.

Într-o mişcare destul de agresivă, cei de la Google, prin intermediul popularului browser Google Chrome, se pare că au decis să ia partea creatorilor de conţinut. Acest gest se manifestă prin ignorarea prezenţei Adblock Plus în browser şi servirea de reclame. Pentru a vă forţa să dezinstalaţi respectiva extensie pe viitor, Google a ajuns să oblige persoanele care folosesc Adblock Plus să vizioneze reclame pe YouTube în întregime, în contextul în care, în mod obişnuit, le-aţi putea închide după cinci secunde. Practic, butonul Skip din colţul din dreapta jos al unei reclame pe YouTube dispare dacă aveţi Adblock pe sistem.

Din câte se pare, problema este una destul de răspândită şi foarte mulţi internauţi au început să-şi manifeste frustrarea pe Twitter pe marginea acestui subiect. Nici măcar nu se limitează la anularea funcţionalităţii Adblock Plus. Utilizatorii altor extensii mai puţin cunoscute cu acelaşi scop au avut parte de acelaşi tratament pe YouTube.

În mod evident, foarte mulţi publisheri vor aprecia mişcarea Google. Rămâne să vedem însă dacă astfel de practici nu vor convinge utilizatorii să treacă la Mozilla Firefox sau Microsoft Edge.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele