Acum poți trimite direct indicații de pe desktop pe Android

Acum poți trimite direct indicații de pe desktop pe Android

Google are două lumi independente și totuși legate între ele: cea a Android și cea a browserului. Totuși, până acum, compania nu a părut să aibă în plan să realizeze o conexiune mai puternică între ele.

Lucrurile au început să evolueze în această direcție. Deși Google nu vrea să le unească propriu-zis, creează aplicații capabile să le includă sau să le lege pur și simplu. Faptul că acum poți trimite indicații de pe desktop pe Google Maps pare un pas destul de important, scriu cei de la Slashgear.

google maps-telefon

Această funcționalitate ar putea suna familiar. În aprilie, am văzut cum putem folosi Google Search pentru a transmite anumite informații, inclusiv direcții, de la browser pentru desktop la un dispozitiv cu Android asociat cu utilizatorul browserului. Deși era utilă, exista limitarea impusă de necesitatea folosirii Search ca intermediar, în loc de a avea o rută directă de la desktop la telefon.

notificare

Această nouă modalitate este mai directă și se simte mai degrabă ca o comunicare de la Google Maps la Google Maps. Când vizualizezi indicațiile în browser, ai opțiunea de a le trimite către orice dispozitiv cu Android conectat cu contul tău Google. Această nouă funcție va fi afișată în vizualizarea locului pe care îl cauți. Apoi, vei primi o notificare pe telefon sau tabletă, și poți alege să încarci localizarea în aplicația Google Maps prin apăsarea pe adresă sau începerea primirii indicațiilor sau navigației, direct din notificare.

Prima cerință a acestei noi funcționalități este să ai ultima versiune a Google Maps pe dispozitivul mobil, pentru ca opțiunea să apară pe desktop. Din păcate, încă nu e ușor să transmiți informații de pe telefon pe desktop.