Google Maps te plimbă cu dragonul prin lumea reală

Google Maps te plimbă cu dragonul prin lumea reală

Pentru că cei mai mulţi dintre noi am dezvoltat o obsesie cronică pentru Game of Thrones, cei de la Google s-au decis să introducă dragoni în

Încercând probabil să ne amuze şi să ne încânte, cei de la Google au integrat în urmă cu câteva zile în Google Maps un nou Easter Egg. Acestea din urmă sunt nişte glumiţe interne ale inginerilor americani care nici măcar nu sunt făcut publice de cele mai multe ori.

Cel mai recent astfel de experiment constă în introducerea unui dragon ca opţiune de transport în comun implicită între două puncte. Pentru a vă lovi şi voi de aceeaşi opţiune, trebuie să creaţi un traseu între Snowdon, cel mai înalt munte din Wales şi Brecon Beacons, un vârf impresionant din lanţul muntos Welsh. Pentru că vorbim de creaturi zburătoare, traseul din Google Maps realizat de aceste vietăţi este reprodus cu o linie dreaptă de culoare verde şi durează doar 21 de minute. Alternativa implică utilizarea unui autoturism pe patru roţi şi o durată de peste trei ore şi jumătate pentru acelaşi traseu între cele două puncte.

În cazul în care prezenţa cuvântului dragon în ecuaţie nu este un criteriu suficient de solid pentru a vă da seama că este vorba de o glumă, în dreptul duratei de 21 de minute pentru traseu apare un ou cu model de paşti (Easter Egg). Dacă faceţi click pe respectivul ou, apare o nouă pagină de Google în care sunt căutate cuvintele Easter Egg. Luând în calcul rolul din ce în ce mai important al dragonilor din , aceasta mi se pare o soluţie foarte eficientă de a empatiza cu fanii serialului.