Avem nevoie de rezoluție 11K pe un telefon? Samsung crede că da

Avem nevoie de rezoluție 11K pe un telefon? Samsung crede că da

Când LG G3 a ajuns pe piață, cu al său display cu rezoluție QHD (popular denumită 2K), a reușit să impresioneze atât utilizatorii, cât și presa de specialitate. Oare care vor fi reacțiile când Samsung va lansa un telefon cu display cu rezoluția incredibilă 11K. 

Dacă ar fi să încerc să ghicesc ce dispozitive folosiți, aș spune că aveți un telefon cu display HD, un laptop cu display HD și un televizor cu display full HD. Poate vă gândiți să vă schimbați dispozitivele în curând, dar mai mult de rezoluția full HD nu cred că sunteți dispuși să investiți. Telefoane cu display QHD sunt puține și scumpe, laptopuri la fel, iar TV-urile cu rezoluție 4K sunt multe, dar costă o avere. Cu toate astea, sunteți mulțumiți de ce vedeți acum și la fel și eu (display HD la laptop, full HD la TV și QHD – excepția – pe telefon). Chiar avem nevoie de rezoluție 11K în contextul acesta?

Celor de la Samsung nu pare să le pese, având în vedere că fac eforturi considerabile pentru a îngrămădi cât mai mulți pixeli pe dispozitivele portabile. Compania colaborează cu alte 13 companii, dar și cu guvernul sud-coreean, care va investi 26,5 milioane de dolari pe parcursul a cinci ani pentru a aduce tehnologia pe piață.

Dacă totul va decurge conform planului, vom vedea astfel de dispozitive în 2018. În afară de crearea display-ului propriu-zis, cei de la Samsung vor trebui să dea de capăt și altor probleme. Un număr mai mare de pixeli per inch ar însemna un consum mai ridicat al bateriei și nevoia de a folosi un procesor grafic mult mai performant. Pe lângă asta, degeaba sunt display-urile de rezoluții mari, având în vedere că aplicațiile nu știu să ruleze decât la HD sau full HD, imaginile fiind mărite forțat, lucru care duce la o afișare proastă a informațiilor.

Va fi cu siguranță interesant de văzut un astfel de gadget. Cei de la Samsung sunt cunoscuți pentru calitatea display-urilor pe care le realizează, așa că am putea avea parte de o surpriză plăcută.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: