Turismul virtual devine mai realist printr-o tehnologie revoluţionară a celor de la Google

Este incredibil ce pot face cei de la Google online prin intermediul unor tehnologii revoluţionare, iar DeepStereo este doar cea mai recentă dovadă.

Dacă staţi pe Internet de ceva timp, este aproape imposibil să nu fi petrecut câteva minute sau câteva ore minunându-vă de realismul unei plimbări pe . Cu un pic de efort însă, respectiva experienţă ar putea fi îmbunătăţită semnificativ.

Cei de la Google sunt de părere că pot publica online tururi virtuale mult mai atrăgătoare dacă vor reuşi să aplice la scară largă un algoritm vizual complex intitulat DeepStereo. Acesta din urmă va avea abilitatea de a transforma panorame statice din Street View în experienţe fluide de navigare mult mai apropiate de o plimbare naturală. Dacă experienţa de navigare prin imaginile de pe , la ora actuală, este mai apropiată de un joc de aventură point and click, pe viitor, aceasta va fi mai apropiată de cea dintr-un First Person Shooter.

Modul în care sunt capturate acum imaginile de pe Street View, din muzee sau de pe străzi, este incredibil de simplu. Un set complex de camere imortalizează la fiecare câţiva paşi sau câţiva metri o imagine panoramică la 360 de grade a unei locaţii. Astfel, deşi ,,plimbându-vă” virtual trăiţi cu impresia că vedeţi ceva similar la fiecare pas, în realitate, săriţi din loc în loc, anumite zone nefiind imortalizate.

Deep Stereo foloseşte o putere semnificativă de procesare pentru a genera zonele lipsă într-un mod natural pornind de la informaţiile vizuale capturate anterior şi ulterior. Rezultatul final, după cum veţi vedea în clipul de mai jos, deşi nu este perfect, e impresionant. În mod evident, se mai pot perfecţiona anumite aspecte, mai ales când vine vorba de mici detalii de precizie, precum frunze sau iarbă. În plus, doar pentru generarea unui cadru sintetic sunt necesare 12 minute pe o staţie de lucru cu o configuraţie hardware de vârf.

10:30 09.07.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video