Acum poți juca Starcraft în browser, gratuit

Acum poți juca Starcraft în browser, gratuit

Pentru a demonstra abilităţile limbajului de programare HTML5, un internaut a reuşit să porteze bătrânul Starcraft într-o pagină web.

Este incredibil ce se poate face la ora actuală online. Aplicaţiile web sunt din ce în ce mai impresionante, iar versatilitatea limbajului HTML5 continuă să uimească chiar şi programatorii cu experienţă. Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba, este suficient să interacţionaţi cu unul dintre Experimentele Google publicate la fiecare câteva luni.

Deşi acest proiect nu este realizat de o companie şi sunt şanse foarte mari ca cei de la Blizzard să o ia personal, până când se va întâmpla acest lucru vă puteţi bucura de faptul că Starcraft se poate juca într-o fereastră de browser. Mai jos este, de exemplu, o captură cu meniul principal al jocului capturată în Microsoft Edge.

Considerat de mulţi ca fiind cel mai bun joc de strategie al tuturor timpurilor, Starcraft a fost portat online în format HTML5 de un programator ce preferă să-şi păstreze anonimatul în spatele pseudonimului Ryuta. Dacă sunteţi curioşi cum a reuşit respectivul individ această performanţă, puteţi descărca fişierele sursă de pe GitHub şi le puteţi urca pe un server personal de unde să le puteţi accesa oricând şi oriunde v-aţi afla.

Merită reţinut că nu este vorba de întregul joc original cu toate misiunile. În schimb, aceasta este o colecţie destul de stufoasă de demo-uri pe care le puteţi experimenta pentru a vă aduce aminte de copilările sau pentru a înţelege cu ce se mănâncă Starcraft. În plus, cum am menţionat şi în introducere, aceasta este o demonstraţie impresionantă pentru creaţiile ce pot fi realizate în HTML5, menit să înlocuiască complet Adobe Flash în viitorul apropiat.

În teorie, fişierele sursă pentru acest proiect au fost urcate online şi la această adresă. Din păcate, în momentul în care am încercat eu să mă joc, traficul oferit de serviciul de găzduire folosit în acel context a fost depăşit.

Starcraft in browser

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: