Acesta va fi „creierul” viitoarelor telefoane din 2015

Acesta va fi

Qualcomm a avut probleme destul de mari cu Snapdragon 810, HTC One M9 fiind unul dintre telefoanele afectate din plin. Totuși, pregătește un model nou, care să facă uitate acele scăpări. 

Qualcomm Snapdragon 810 este primul procesor al companiei care să aibă opt nuclee. Sunt grupate în două procesoare a câte patru nuclee, dar marea problemă a acestui cip este că se încinge mai mult decât ar trebui. HTC One M9 a avut probleme de acest fel și LG G Flex 2 asemenea. Au fost trimise actualizări pentru cele două telefoane, dar problemele n-au fost rezolvate complet.

Soluția ar fi Qualcomm Snapdragon 820. A fost prezentat la MWC 2015, dar nu a fost și lansat. Arhitectura pe 64 de biți se pare că a fost problema cu vechiul cip, dar pentru cel nou Qualcomm folosește o altă tehnologie de fabricare printr-un proces FinFET de 14 nanometri al Samsung, după cum informează ArsTechnica. Sud-coreenii l-au folosit deja pentru Exynos din Galaxy S6 și S6 edge, acolo unde procesorul s-a dovedit cel mai bun de pe actualele telefoane.

Este incert dacă Qualcomm Snapdragon 820 va avea tot opt nuclee sau va rămâne la patru, deși ultima decizie ar fi neinspirată din punct de vedere al poziționării pe piață. Până și LG G4 cu un Snapdragon 808 are șase nuclee, nu patru, așa că, din considerente de marketing, Snapdragon 820 ar trebui să fie un octa-core. Softpedia informează că, dacă rămâne un quad-core, frecvența celui mai slab va fi de 1,7GHz, pe când a celui mai puternic va fi de 2,2GHz.

Alte elemente ale Qualcomm Snapdragon 820 sunt conectivitate Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, 4G cu viteze de până la 450Mbps pentru download și 100 Mbps pentru upload, A-GPS, GLONASS și Beidou. De asemenea, suportă camere cu maximum 28 de megapixeli, iar rezoluția ecranului ar putea ajunge la 3840×2160 pixeli.

 

Citește și: