Acesta ar putea fi browserul pentru Android pe care să îl alegi în locul Chrome

Acesta ar putea fi browserul pentru Android pe care să îl alegi în locul Chrome
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
15:01 01.07.2015

Dacă ți-a plăcut OnePlus One, știi că folosește CyanogenMod. Este cea mai cunoscută distribuție terță de Android și compania vrea acum să reinventeze Chrome. 

CyanogenMod a debutat pe telefoanele HTC în vremea în care era cel mai activ producător din zona Android. Apoi, dintr-o echipă de dezvoltatori entuziaști s-a ajuns la o companie care a încheiat colaborări cu OnePlus pentru One și cu Micromax din India. Acum, am putea vedea un browser mai bun în locul Chrome.

Chrome este dezvoltat de Google, dar este construit pe Chromium, o infrastructură open source pe care Cyanogen o folosește acum pentru propriul browser. Compania și-a anunțat intenția pe Google+ printr-un video și promite câteva funcționalități interesante. Vestea vine într-o vreme în care oamenii se plâng tot mai multe de consumul mare de resurse făcut de Chrome și de modul în care Google colectează date.

Cyanogen pregătește în browser-ul său un sistem de gesturi, să navighezi înainte și înapoi folosind un swipe din dreapta, respectiv stânga, un mod mai bun pentru descărcatul fișierelor și un reading mode care încă lipsește din Chrome, deși Firefox și Safari îl au implementat. De asemenea, promit un control sporit asupra permisiunilor pe care le dai site-urilor. Astfel, vei decide cine poate accesa camera, microfonul sau stocarea, iar browser-ul vine cu un mod dedicat blocării reclamelor, scrie Android Police.

Cyanogen browser

Mai mult, Cyanogen are și un save for offline, astfel încât să salvezi acele pagini pe care vrei să le mai lecturezi. Numele acestui browser este Gello. Rămâne de văzut dacă va fi păstrat până la lansare. Până atunci, poți alege unul dintre aceste browsere, dacă vrei să renunți la Chrome.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: