Cele mai bune browsere pentru Android: 6 aplicații ca să navighezi bine pe Internet

Cele mai bune browsere pentru Android: 6 aplicații ca să navighezi bine pe Internet

Cele mai bune browsere Android înseamnă un număr de posibilități interesante, iar mai jos aveți șase astfel de aplicații care ușurează navigarea pe internet.

Google Play Store are peste un milion de aplicații disponibile, dar în ciuda numărului și a diversității de acolo, există o categorie care iese în evidență: cea a browserelor. După cele de bază pentru telefon, mesaje și cameră, aplicația browser este cea mai importantă pentru majoritatea utilizatorilor. Pe Google Play Store găsiți în ziua de azi numeroase browsere care fac din navigarea pe internet un proces mult mai rapid și mult mai plăcut, însă câteva dintre ele se remarcă prin anumite aspecte.

Am inclus în articolul de mai jos șase dintre cele mai bune browsere Android de pe Play Store. Fiecare dintre acestea are o caracteristică ce îl separă de restul, iar fiecare este potrivit pentru un anumit tip de utilizatori.

Cele mai bune browsere Android

Firefox este probabil principala alternativă pentru majoritatea utilizatorilor care s-au săturat de Google Chrome. Acesta are numeroase add-on-uri disponibile și câteva funcții care fac din el un browser foarte apreciat. În primul rând, acesta se sincronizează cu toate dispozitivele, așa că vă veți putea transfera parole, bookmark-uri, tab-uri, preferințe și multe latele de pe desktop pe mobil.

Pe lângă modul de browsing privat foarte ușor de accesat, Firefox pentru Android oferă și un ”Reader Mode” care înlătură toate elementele inutile de pe ecran și vă prezintă doar textul. Printre altele, acesta mai beneficiază și de un ”Guest Mode” în cazul în care altă persoană se folosește el. După terminarea sesiunii, istoricul activității acelei persoane va fi șters imediat. Firefox pentru Android poate fi descărcat gratuit de pe Google Play.

firefox android

Opera rămâne unul dintre cele mai bune browsere pentru Android și preferatul multora. Opera Browser pentru Android se poate lăuda cu elemente precum ”Off-Road” sau ”Speed Dial”. Off-ROad este perfect pentru cai care au un telefon mai vechi, dar și pentru cei care nu au o conexiune la internet foarte bună. Speed Dial vă permite să creați fișiere cu bookmark-uri pentru a avea acces mai rapid la unele site-uri.

Pe lângă acestea, avem și opțiunea Discover care prezintă o listă de articole din regiunea pe care ați selectat-o la început și din domeniile pe care le preferați. Acesta se aseamănă foarte mult cu Blinkfeed și Flipboard. Opera este gratuit pe Google Play Store.

opera android browser cele mai bune browsere android

Maxthon are peste 5 milioane de descărcări pe Google Play Store la acest moment și nu putea lipsi din lista cu cele mai bune browsere Android. Deoarece browserul este disponibil pe iOS, Android, Kindle Fire, Mac, Windows Phone și Windows, este foarte ușor să vă sincronizați datele de pe orice dispozitiv, indiferent de platforma folosită.

Maxthon are și el o secțiune pentru știri, unde puteți selecta titlurile care vă interesează. Browserul are și două moduri interesante: cel pentru noapte, care reduce luminozitate independent de telefon, cel pentru economisirea traficului, care face ca imaginile să nu mai fie încărcate, și cel pentru citit. Puteți descărca gratuit Maxthon de pe Google Play Store.

maxthon cele mai bune browsere android

Opera Mini se aseamănă, din punct de vedere al interfeței, cu Opera, însă acest browser este construit cu alte scopuri. Discover și Speed Dial, elementele menționate mai devreme, fie au fost eliminate, fie au fost simplificate. Însă Off-Road este exact elementul central pentru Opera Mini, deoarece browser-ul este construit special pentru a se mișca rapid pe orice dispozitiv.

Cei cu o conexiune mai slabă sau cu un device mai vechi pot opta pentru afișare pe o singură coloană și au de ales între a afișa sau a ascunde imaginile dintr-o pagină. Puteți descărca Opera Mini de pe Google Play Store.

opera mini cele mai bune browsere android

Dolphin are peste 80 de milioane de descărcări pe Google Play Store, fiind considerat de foarte mult timp unul dintre cele mai bune browsere Android. Dolphin Browser impresionează prin aspect și a fost unul dintre primele browsere care au inclus tab-urile în aplicație.

Foarte interesant la acest browser este meniul de tip pop-up care include, printre altele, opțiunea de a asocia o literă cu un URL. Astfel, accesând această funcție, veți desena cu degetul litera P pe ecran, iar dacă aceasta este asociată cu Playtech, veți fi duși imediat pe site. Există chiar și un mod pentru a citi mai ușor. Dolphin este gratuit pe Play Store.

dolphin cele mai bune browsere android

Chrome este unul dintre cele mai populare browsere la acest moment, atât pe dispozitive mobile cât și pe desktop-uri. Google Chrome era lăudat înainte pentru vitezele impresionante și ușurința cu care putea fi utilizat. Integrarea cu majoritatea serviciilor oferite Google a ajutat și ea foarte mult. Dar una dintre marile probleme cu care se confruntă unii utilizatori în ziua de azi de Chrome este viteza slabă. Dacă nu aveți Chrome deja, acesta poate fi descărcat de pe Google Play gratuit.

chrome cele mai bune browsere android