Microsoft China confirmă existența Windows 9

Microsoft China confirmă existența Windows 9

Microsoft n-a comunicat nimic oficial despre Windows 9, dar divizia sa din China a „scăpat“ pe Internet o poză de teasing pentru noua versiune a sistemului de operare.

Satya Nadella, Microsoft Corp chief executive, unveils the latest models of the Surface tablet in New York

Compania condusă de Satya Nadella pare nerăbdătoare să „scape“ informații despre Windows 9. După câteva luni în care am tot aflat despre noutăți și schimbări, divizia din China publică pe Weibo o imagine concludentă pentru noua versiune. E vorba de un afiș albastru, cu cifra „9“ compusă din live tiles, iar sub aceasta scrie „Windows“, notează The Verge.

„Windows 9 este cea mai nouă versiune de la Microsoft și vine în curând, dar voi credeți că meniul Start va reveni în bară?“, acesta e mesajul publicat pe Weibo împreună cu poza de mai jos. A fost o greșeală, aparent, poza a dispărut, deocamdată, de pe cont, dar pe 30 septembrie este așteptată versiunea preview pentru Windows 9, cunoscut și ca „Threshold“.

Citește și: Windows 9, la un pas de lansare

windows 9

Printre marile noutăți din Windows 9, meniul Start va fi readus, dar și îmbogățit cu funcționalități și dispare meniul Charms din stânga, cel puțin pe PC-urile clasice. Această versiune va fi optimizată pentru a rula foarte bine pe dispozitivele pe care este instalat, ținând cont că unele sunt tablete cu touchscreen și altele sunt PC-uri și laptopuri clasice. De asemenea, este așteptată o mai bună integrare între aplicații, cele vechi cu cele noi din Windows Store.

În plus, Microsoft ar perfecţiona și suportul pentru mașini virtuale. Windows XP Mode din Windows 7 a fost doar prima etapă în această direcţie pentru sistemele de operare ieşite din Redmond. Utilizatorii care au dorit o astfel de funcționalitate la nivel profesionist au trebuit să recurgă la soluții terțe, dar cu Windows 9 gestionarea acestora ar putea fi la fel de simplă ca apăsarea unui buton din taskbar.

Citește și: La ce preţuri vom putea achiziţiona noul Windows 9 Threshold?

Citește și: