La ce preţuri vom putea achiziţiona noul Windows 9 Threshold?

La ce preţuri vom putea achiziţiona noul Windows 9 Threshold?

Deşi va mai dura mult timp până la lansarea oficială a noului Windows 9, deja au început să circule pe internet primele preţuri.

windows-9-design-concept

În ultimele săptămâni au început să circule foarte multe zvonuri legate de în contextul în care Microsoft nu a anunţat încă nimic oficial. În teorie, ar trebui să fie o reinventare completă a sistemului de operare creat de gigantul din Redmond şi, în acelaşi timp, ar trebui să readucă în actualitate şi câteva elemente de care vă era dor, precum un meniu de Start mai apropiat de cel clasic.

De această dată este vorba de preţul pentru noul sistem de operare. Deşi Apple continuă să ofere fiecare versiune nouă de OS X gratuit şi Microsoft a făcut ceva similar cu un upgrade de la Windows 8 la Windows 8.1, se pare că nu acelaşi lucru se va întâmpla cu Windows 9. Informaţiile pe marginea acestui subiect provin de la un grup de hackeri ruşi cu numele de WZOR, care în trecut au postat online câteva versiuni beta de Windows.

Din câte se pare, cei care au o versiune retail sau OEM de Windows 8, vor putea face fără probleme tranziţia la Windows 9, fără nici un cost suplimentar. În schimb, cei care folosesc o versiune mai veche de Windows sau care, pur şi simplu, vor să cumpere un Windows 9 din magazin, vor cheltui 20 de dolari pe această aventură. Pentru a stimula tranziţia de la Windows XP, respectivii utilizatori se pare că vor beneficia de o super ofertă. Nu sunt însă cunoscute detalii pe marginea acesteia.

O versiune este foarte probabil să ajungă în lumina reflectoarelor la finalul lunii septembrie. În ceea ce priveşte preţurile oficiale de achiziţie şi upgrade, acestea nu vor fi făcute publice decât la mijlocul anului viitor când va avea loc lansarea oficială a noului sistem de operare.

Citește și: