Windows 9, la un pas de lansare

Windows 9, la un pas de lansare

Microsoft va lansa viitoarea generație de Windows, numită Windows 9, pe 30 septembrie, potrivit surselor presei străine.

windows-8-home-screen110913184405

The Verge scrie că Microsoft va prezenta produsul pe 30 septembrie, după care va urma o perioadă de preview pentru dezvoltatori și early adopters.

Windows 9 Threshold va fi o variantă intermediară, care să ducă utilizatorii înapoi către Windows 7, prin reapariția butonului și meniuui de start. Practic, meniul denumit Metro, cu cartoane inteligente, va fi mai integrat în desktop, acesta din urmă rămânând prevalent, după eșecul Windows 8.

ZDNet informează că pe listă de „tăieri“ întocmită de Microsoft se găsește meniul Charms. Utilizatorilor de tablete le-a venit la îndemână să îl acceseze cu un swipe din drepta spre stânga, de la marginea ecranului, dar pe desktop acest meniu a fost mai mereu problematic și oarecum deficitar implementat. Acum, Microsoft caută să livreze un Windows mai „curat“ pe PC-urile clasice, fără elementele care ar necesita interacțiune cu un ecran tactil.

Astfel, deși rămâne același Windows sunt schimbări la nivel vizual și de interacțiune. Mai mult, scurtăturile rapide din Charms, cum ar fi cea pentru sharing, vor fi implementate în aplicațiile pe care le folosești. Aplicațiile vor „comunica“ între ele în același stil în care ar fi fost posibil prin Charms, dar va fi mai ușor de folosit sistemul de operare de către oamenii obișnuiți cu vechea interfață.

Planul companiei este să (re)câștige fanii de Windows 7 și să nu ajungă în aceeași situație în care se regăsește acum, când vechii utilizatori de XP nu au trecut sau trec cu greu la versiuni mai noi. „Threshold“ ar urma să fie lansat în vara lui 2015.

Echipa care se ocupă de dezvoltarea noului Windows vrea să aducă mai multe elemente de „desktop“ în această versiune, iar impactul negativ pe care l-a stânit cu interfața de Windows 8 să mai fie diminuat. Desigur, astfel de elemente vor fi vizibile acelor utilizatori care folosesc sistemul de operare pe computere clasice, PC-uri și laptopuri, care nu sunt dotate cu ecrane tactile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: