WhatsApp devine mult mai sigur și nu îți va mai putea citi mesajele

WhatsApp devine mult mai sigur și nu îți va mai putea citi mesajele

După ce a atins deja un număr impresionant de utilizatori global, se modernizează pe partea securităţii oferită posesorilor de Android.

facebook_whatsapp_record_thumb.jpg

Într-o perioadă în care din ce în ce mai mulţi dintre noi se gândesc la securitatea comunicaţiilor, cei de la WhatsApp s-au decis să meargă pe aceeaşi linie adoptată de Apple cu standardul de comunicaţii iMessage. Este vorba de criptarea mesajelor end-to-end, de la utilizator la utilizator, în aşa fel încât nici compania să nu ştie conţinutul respectivei conversaţii.

Fără ca cei ce folosesc WhatsApp să-şi dea seama, vor deveni utilizatorii celei mai sigure la ora actuală, odată cu adoptarea celui mai performant standard de criptare. Fiecare mesaj trimis nu va mai putea fi citit decât de expeditorul sau destinatarul său. Ca urmare, de acum înainte, chiar şi dacă vor fi obligaţi de organizaţii guvernamentale să ofere acces la mesajele voastre, cei de la WhatsApp nu vor putea face acest gest pentru că nici ei nu le pot vedea. Pentru a realiza asta au folosit standardul de criptare creat de Open Whisper Systems, acelaşi folosit de dezvoltatorii aplicaţiilor Signal sau Text Secure.

Spre comparaţie, standardul de criptare folosit de Facebook şi Google nu este la fel puternic sau eficient. Atât gigantul din Mountain View, cât şi compania lui Mark Zuckerberg vă pot accesa conversaţiile fără prea mari dificultăţi. În prima etapă de propagare, doar utilizatorii de WhatsApp pe Android vor profita de noua criptare a mesajelor, urmând ca în scurt timp acelaşi standard de siguranţă să fie implementat şi în versiunea de iOS a aplicaţiei.

Merită menţionat faptul că în magazinele virtuale aferente fiecărei platforme importante pentru mobil există deja aplicaţii de mesagerie la fel de sigure. Magia din spatele acestui nivel de securitate implementat de WhatsApp stă în faptul că este introdus gratuit printr-un update căruia cei mai mulţi utilizatori nici măcar nu-i vor da importanţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: