Umbrela cu jet de aer cucerește Kickstarter și „suflă“ ploaia departe de utilizator

, 14 Oct, 16:51

Umbrela cu jet de aer este unul dintre proiectele care au cucerit Kickstarter în ultimele zile. După trei milenii, un designer a schimbat acest obiect.

umbrela cu jet de aer

Pe Kickstarter este proiectul umbrelei care te protejează sub un dom de aer. Ideea este a unui designer sud-coreean și el a renunțat cu totul la pânză, alegând să oprească picăturile de apă cu un jet de aer. Acest proiect futurist are nevoie de 10.000 de dolari pentru a fi pus în aplicare și deja a strâns aproximativ 15.000 de dolari.

Proiectul a mai fost rulat o dată prin 2010, când apăruseră zvonuri despre un concept de umbrelă cu aer, tot din partea unui designer sud-coreean, însă nu a ajuns niciodată în faza de producţie. Acum, umbrela cu jet de aer de pe Kickstarter mai are 10 zile la dispoziție pentru a strânge cât mai mulți bani, dar și-a asigurat deja finanțarea. Rămâne de văzut dacă acest creator vizionar o și livrează. Creatorul estimează că o poate livra până la finalul lunii decembrie 2015. Între octombrie 2014 și iulie 2015 ar îmbunătăți produsul, prin design și funcționare, între septembrie și decembrie anul viitor vor fi gata de livrare primele produse și la utilizatori vor fi până la finalul anului viitor.


Actualul design al umbrelelor pe care le folosim, făcând abstracție de la materialele mai bune folosite, este același încă de acum 3.000 de ani și are o mulțime de minusuri. „Umbrela de aer“ ar elimina, în primul rând, scurgerea apei pe marginea pânzei. Ar urma să fie produsă și vândută în trei versiuni, cea mai mică având un diametru de 30 cm, a doua fiind de 50 cm, iar cea mai mare ar ajunge la un diametru de 80 de centimetri.

Umbrela funcționează, desigur, pe baterie, iar autonomia nu este prea mare. Gadgetul de versiune mică rezistă 15 minute per încărcare, pe când cea mai bună autonomie ajunge la 30 de minute. Cât costă umbrela cu jet de aer? Ei bine, varianta mică va costa 88 de dolari, a doua costă 98 de dolari, iar cea mai mare va fi accesibilă la un preț de 108 dolari.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Foarte interesant design-ul care „sufla”. Mai degraba, arata ca o parte dintr-un sistem de irigatie care de fapt imprastie apa de ploaie in jurul dispozitivului/manerului (pentru ca atunci cand ploua si oamenii mai au de iesit pe afara, acestia instinctiv isi pastreaza o distanta de cel putin 2-3 metri unul fata de celalalt, nu-i asa? Exercitiu de imaginatie: intr-o zona aglomerata, multi oameni aproape ingramaditi cu umbrele de acest fel, high-tech. Ce interesant va arata imaginea cand se vor: 1) feri unul de celalalt, pastrand distanta minima intre dispozitive (distanta trecuta in manualul de utilizare, nui asa?) ; 2) „stropi” in sens de dush rece, unul pe altul pentru ca deh, e umbrela care arunca apa in toate directiile. Poate trebuie sa inventeze si partea de parbriz, ca accesoriu (vandut separat bineinteles), atasat de maner, in fata utilizatorului, tocmai pentru protectia impotriva vecinului de umbrela 🙂
Comica inventia, mai mult decat atat nu puteam cere. Speram sa mai aiba tanarul vizionar minte suficienta sa imbunatateasca produsul imaginatiei sale, asa cum promite.
PS: In timpul asta, pana scoate pe piata „inventia” , poate sa dea mana cu „O echipă de cercetători din Singapore”, implicit cu „profesorul Chen Xiaodong” pentru a colabora in vedera cresterii autonomiei umbrelei 🙂 Totul se leaga, doar sa se tina de cuvant, ca altfel, domnisoarele sau doamnele care au de iesit afara pentru o sesiune de plimbare prin ploaie, sa nu faca urat dupa ce umbrela lor se va „termina” in 15 minute , iar ele sa nu isi fi „terminat” drumul prin ploaie. Dar la 500 de grame, cred ca pot sa isi puna in geanta mai multe bucati , cat pot duce, calculand timpul de petrecut prin ploaie. The future is wet. 🙂

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail