Cum a ajuns o salată de cartofi să strângă mii de dolari pe Kickstarter?

Cum a ajuns o salată de cartofi să strângă mii de dolari pe Kickstarter?

Pentru că internetul este un loc liber şi fiecare are dreptul să vină cu idei, proiectul de pe Kickstarter pentru o salată de cartofi a strâns câteva mii de dolari.

potato-salad-kickstarter-640x435

Aţi fi tentaţi să credeţi că este o glumă sau o demonstraţie de ironie la adresa website-ului pentru proiecte de finanţare. V-aţi înşela, cel puţin parţial. Proiectul chiar există şi poate fi accesat aici, iar la momentul realizării acestui material strânsese deja peste 6.600 de dolari pentru finanțare. Partea amuzantă este că respectiva sumă de bani este cât se poate de reală şi peste 26 de zile va ajunge în mâna creatorului proiectului.

Găsim tot felul de proiecte pe şi prezentăm multe dintre ele şi pe Playtech, mai ales că se întâmplă să fie nişte idei tare interesante. Gândiţi-vă numai la câte , gen Ouya, Coocoo Watch sau Pebble au ajuns în viaţa voastră datorită respectivului serviciu online. Democraţia din spatele Kickstarter generează însă şi câteva proiecte greu de înţeles.

Zack Danger Brown a reuşit să atragă atenţia unui număr foarte mare de internauţi prin proiectul său de pe Kickstarter care constă într-o salată de cartofi, cunoscută pe meleaguri mioritice drept salată orientală. Cu peste 46.000 de share-uri pe Facebook, această iniţiativă care îşi propusese să strângă 10 dolari pentru o salată, şi-a depăşit targetul de peste 500 de ori.

Deşi este greu de înţeles de ce ar investi cineva bani într-un astfel de proiect, prezenţa sa online demonstrează două lucruri. În primul rând, este o dovadă a faptului că oricine poate câştiga bani pe internet cu o idee îndrăzneață. În al doilea rând, cu această ocazie ni se reconfirmă faptul că internauţii au umor.

Citește și: