Turcia întinde coarda și cere restricționarea YouTube-ului

Turcia întinde coarda și cere restricționarea YouTube-ului

După ce acum câteva zile Turcia încerca să limiteze accesul la Twitter, acum s-a orientat către restricționarea YouTube-ului.

youtube-banned-turkey

Cu astfel de decizii, cred că site-urile de VPN sunt asaltate de utilizatorii de internet din Turcia, mai ales că acum YouTube este pe lista site-urilor restricționate de către guvernul care încearcă să scape cu orice preț de clipurile care strică imaginea parlamentarilor implicați în acel scandal de corupție, în care prim ministrul Turciei ar fi acuzat că i-ar fi spus fiului său să ascundă o mare sumă de bani. Interesant ar fi de aflat dacă acei oameni sunt cu adevărat vinovați de acuzațiile aduse, cu toate că aceste măsuri nu fac decât să confirme acest lucru.

Restricția este deja activă cu o parte din providerii de internet din Turcia, site-ul YouTube putând fi accesat din anumite zone ale țării doar cu ajutorul VPN-urilor și al proxy-urilor. Mutarea guvernului în acest joc public nu este deloc cea mai inteligentă, mai ales la mai puțin de 2 zile după restaurarea accesului la Twitter, printr-un ordin judecătoresc intern.

Sunt curios de asemena dacă reprezentanții guvernului care au impus astfel de măsuri, realizează că informațiile legate de acestea au ajuns pe plan internațional, și că milioane de oameni sunt conștienți de problema lor. Probabil aceștia consideră că Turcia este un stat complet independent și izolat de restul lumii, și că pot face ce doresc ei. Următorul pe listă ar fi bănuiesc Facebook.

Citește și:
Etichete: