Turcia și Twitter sunt din nou prieteni

Turcia și Twitter sunt din nou prieteni

Dacă nu știați până acum subiectul Turcia și Twitter, guvernul Turciei a decis interzicerea folosirii Twitter-ului acum câteva zile, după ce o serie de mesaje de pe rețeaua socială îl legau pe primul ministru al țării respective de un scandal de corupție.

Turcia Twitter

O hotărâre judecătorească impune astăzi ridicarea acestei bariere la exprimare, urmând ca în câteva ore serviciul de social media Twitter să fie permis din nou utilizatorilor din Turcia. Chiar dacă mulți dintre utilizatori au reușit să ocolească blocajul impus pe data de 20 mai și decizia luată astăzi este doar temporar în favoarea lui Twitter, cel mai probabil serviciul va beneficia de acces nelimitat în perioada imediat următoare.

Guvernul Turciei a plasat această restricție în semn de protest inițial, odată ce proteste s-au întețit, și vești despre un scandal de corupție major au început să circule, însă decizia a adus mai multă atenție negativă pe acest subiect, mai ales că toate s-au întâmplat înainte cu câteva zile de o serie de alegeri importante. Restricția a fost condamnată de Statele Unite și de către Oficiul Drepturilor Umane al Națiunilor Unite, printre alții care s-au implicat în această situație.

Momentan, se discută încă intens pe această temă, legat de restricționarea accesului la servicii de comunicare publice, atât pentru Turcia și Twitter, cât și pentru alte state membre sau nu ale Uniunii Europene.

Citește și:
Etichete: