24 iun. 2014 | 10:25

Trist şi amuzant: Cum văd vârstnicii Google Glass?

TEHNOLOGIE
Trist şi amuzant: Cum văd vârstnicii Google Glass?

Deşi clipul de mai jos ar putea părea o parodie, reacţiile sunt cât se poate de reale şi implică vârstnici care se străduiesc să folosească .

oldwoman google glass experiment

Un lucru este sigur: Google Glass este un gadget futurist. Acesta este şi motivul principal pentru care nu se ştie încă dacă va prinde sau nu la public. Prima problemă majoră este legată de oamenii care nu stiu dacă sunt sau nu filmaţi sau fotografiaţi fără acordul lor.

Trecând însă peste , cei de la TheFineBros au creat un clip format exclusiv din reacţii ale unor vârstnici care încearcă să-şi dea seama singuri ce înseamnă Google Glass. Cum era de aşteptat, reacţiile sunt destul de radicale. În primul rând, îi avem pe cei care au dificultăţi în a-i pune la ochi pentru simplul fapt că nu sunt foarte similari la acest capitol cu o pereche de ochelari normali. Pe de altă parte însă, există un grup de utilizatori care percep Google Glass ca pe un gadget Sci-Fi, rupt din Star Trek sau Star Wars.

În mod evident, clipul a fost creat pentru a fi amuzant. Partea tristă este că, după ce s-au chinuit teribil să înveţe să folosească un computer, mi se pare doar sadic să-i supunem pe cei mai vârstnici dintre noi la alte dispozitive fără de care pot să trăiască foarte bine. Nu putem decât să sperăm că cineva de la Google va urmări acest clip şi va învăţa ceva din reacţia autentică a unei părţi importante din populaţie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele