Google Glass vor fi folosiţi pentru augmentarea vizitelor la muzeu

Google Glass vor fi folosiţi pentru augmentarea vizitelor la muzeu

Cei de la Google au anunţat intenţia colaborării cu diverse muzee pentru a augmenta experienţa unor expoziţii prin intermediul google glass-at-work muzee

Exceptând muzeele de artă modernă care integrează tot felul de expoziţii futuriste cu elemente diverse, cele mai multe nu oferă vizitatorilor o experienţă foarte interactivă. În contextul în care multe dintre operele de artă expuse în cele mai multe colţuri ale lumii sunt deja disponibile online, este evident că experienţa vizitării unui muzeu trebuie modernizată. Fiind de aceeaşi părere, gigantul din Moutain View speră ca să aibă un rol important în această tranziţie.

Cei de la GuidGO au anunţat deja că vor colabora cu muzee de pe întregul mapamond pentru realizarea de tururi virtuale optimizate pentru Google Glass. Pentru realizarea de programe, similare ca şi experienţă oferită cu captura de mai sus, au fost alese cinci companii, iar GudGO este prima dintre ele. Deşi în acest context ne referim doar la muzee, astfel de aplicaţii personalizate vor fi create la scară largă ca o parte a programului Glass at Work.

Ca rezultat final, oricine are o pereche de Google Glass poate profita de acele aplicaţii într-un mod similar cu dispozitivele pentru tur audio. Tot ce trebuie să faceţi este să ziceţi “start tour” şi aţi început partea interactivă. Aplicaţia se va baza pe tehnologii de recunoaştere vizuală pentru a identifica diverse opere de artă din expoziţie, context în care, în timp real, va descărca şi afişa informaţii relevante pe marginea lor.

În final, va mai dura mult până vom vedea astfel de tururi interactive puse în practică, deoarece depinde de conducerea muzeelor ca acestea să licenţieze tehnologiile necesare dezvoltării de aplicaţii personalizate.

Citește și: