Android L sporeşte semnificativ autonomia smartphone-urilor

Android L sporeşte semnificativ autonomia smartphone-urilor
10:10 04.07.2014

În , cei de la Google s-au lăudat cu sporirea semnificativă a autonomiei telefoanelor, iar cei de la Ars Technica au testat această afirmaţie.

google-material-design andorid L

vine cu multe schimbări estetice, dar şi cu multe detalii nu foarte evidente care ar trebui să vă facă mai uşoară viaţa de utilizator de smartphone. Printre respectivele elemente se numără Project Volta, un sistem inteligent de management al energiei care ar trebui să vă facă să credeţi că v-aţi schimbat telefonul la cât o să ţină bateria. Astfel de promisiuni sunt făcute deseori de producătorii de telefoane şi rareori ajung să se reflecte în produse finale. Google s-ar putea însă să reprezinte excepţia de la regulă.

Cei de la Ars Technica au testat într-un mod cât se poate de elaborat specificaţiile Google aferente Android L folosind un Nexus 5. Testul a implicat setarea luminozităţii ecranului la 200 de niţi, prevenirea intrării în standby şi reîncărcarea unei pagini web, la fiecare 15 secunde, folosind o conexiune WiFi.

Rezultatul a fost surprinzător. Înainte de actualizarea firmware-ului telefonului cu Android L Developer Preview – o versiune beta, telefonul a rezistat 345 de minute departe de priză. După update, s-a înregistrat un spor de autonomie până la valoarea de 471 de minute. Mai precis, diferenţa între cele două momente a fost de 36 de procente.

În mod evident, cifrele respective nu sunt general valabile. În funcţie de ce faceţi pe telefon, cel mai performant smartphone poate reziste 2 zile departe de priză sau 5 ore. Testul realizat de ei, prin prisma faptului că este comparabil, ne ajută să asociem o cifră exactă saltului de performanţă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI