Cum vă instalaţi Android L pe Nexus 5 şi Nexus 7

Cum vă instalaţi Android L pe Nexus 5 şi Nexus 7
05:48 27.06.2014

Deşi este disponibil momentan doar într-o variantă preview pentru dezvoltatori, dacă vă macină curiozitate, vă puteţi instala pe Nexus 5 şi Nexus 7.

Google android-l-design-nexus update

În cadrul conferinţei anuale , care a avut loc ieri la San Francisco, gigantul din Mountain View a detaliat cel mai nou sistem de operare al său pentru mobile cu numele de Android L. Acesta include un amalgam de elemente noi pe partea de interfaţă ce culminează printr-un nou limbaj de design cu numele de Material Design. Sistemul de notificări a fost de asemenea revoluţionat pentru a cuprinde cât mai multe tipuri de interacţiune, în funcţie de importanţa mesajului afişat.

Partea proastă este că Android L, în varianta finală, va fi disponibil în câteva luni. Partea bună este că-l puteţi experimenta începând de astăzi, dacă aveţi un Nexus 5 sau un Nexus 7 WiFi 2013. În teorie, aceste versiuni ale sistemului de operare creat de Google sunt dedicate dezvoltatorilor de aplicaţii, dar nu vă împiedică nimeni să le instalaţi şi voi. Singurul lucru pe care trebuie să-l aveţi în vedere este că s-ar putea să pierdeţi toate datele stocate pe telefon, motiv pentru care un backup creat anterior este obligatoriu.

Spre deosebire de Apple, unde dacă vreţi să experimentaţi o versiune beta de iOS trebuie să vă creaţi un cont de dezvoltator, la Google nu există astfel de limitări. Este suficient să vă descărcaţi imaginile beta cu firmware-ul aferent dispozitivului vostru şi să vi le instalaţi în câţiva paşi pe propriul aparat. Dacă sunteţi dezamăgiţi de experienţa oferită de aceste versiuni preview de firmware, puteţi oricând să reveniţi la o versiune anterioară, stabilă.

Firmware-ul Android L Preview pentru dispozitivele Nexus poate fi descărcat de aici, în timp ce imaginile de instalare pentru Android 4.4 KitKat poate fi descărcat de aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI