Neoficial: Windows 9 se lansează luna viitoare în preview public

Neoficial: Windows 9 se lansează luna viitoare în preview public

Conform ultimelor zvonuri, o versiune beta a noului Windows 9 va fi lansată oficial luna viitoare de către Microsoft.

Windows 9 threshold public beta

Dacă ar fi să respecte o tradiţie începută în urmă cu câţiva ani, cei de la Microsoft ar trebui să lanseze, cu mai bine de şase luni înainte de lansarea oficială a unui nou Windows, o versiune beta publică pentru acel SO. În acest caz particular este vorba de Windows 9 Threshold, un sistem de operare care ar trebui să introducă nişte schimbări majore în comparaţie cu ceea ce am putut experimenta în Windows 8.1

Conform unor surse oficiale preluate de CNET, la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, ar trebuie să să putem descărca Technology Preview. Aceeaşi sursă confirmă că cei care vor descărca respectiva variantă de Windows îşi vor da implicit acordul pentru a descărca şi instala automat actualizări ulterioare lunare. Versiunea finală de Windows 9 va fi lansată oficial în luna aprilie 2015.

Aparent, printre altele, versiunea beta publică de Windows va servi ca o sursă importantă de feedback pentru direcţia pe care Microsoft trebuie să o urmeze cu noul SO. În contextul în care piaţa de PC-uri se află în continuă scădere, o astfel de practică este foarte importantă pentru gigantul din Redmond.

Windows 9 ar trebui să porteze de pe Windows Phone 8.1 . Tot cu această lansare, vom vedea din nou butonul de Start şi meniul aferent acestuia reinventat, mai apropiat ca funcţionalitate de cel din Windows 7. Există câteva zvonuri legate de introducerea de desktop-uri virtuale şi îndepărtarea meniul Charms. Din păcate, până la această oră, nici unul dintre aceste detalii nu a fost confirmat de compania fondată de Bill Gates.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: