Allview Impera S: Windows Phone cu „bube“, dar de buget [REVIEW]

Allview Impera S: Windows Phone cu „bube“, dar de buget [REVIEW]
15:15 09.08.2014

În urmă cu ceva timp, brașovenii de la Allview au lansat gama Impera, alcătuită din două smartphone-uri cu Windows Phone. Allview Impera S, vârful acestei game, a ajuns și în redacția Playtech.

Cei de la Microsoft au decis în primăvară să nu mai perceapă taxe producătorilor de smartphone-uri care vor să folosească sistemul de operare Windows Phone pe produsele lor. De asemenea, versiunea 8.1 este compatibilă cu o gamă largă de componente hardware.

Rezultatul? Numeroase companii indiene și chinezești au decis să lanseze smartphone-uri bazate pe această platformă. Așa a luat naștere și Allview Impera S, un smartphone chinezesc peste care brașovenii de la Allview și-au trântit logo-ul.

Allview Impera S-4479

Introducere

Mereu am fost un fan al platformei Windows Phone. Am intrat în contact cu sistemul când se afla la versiunea 7.5 și i-am urmărit creșterea până la versiunea 8.1.

Motivul pentru care îndrăgesc această platformă este simplu. În opinia mea, optimizare mai bună nu există. Am testat modelul ultra low-cost Lumia 520 și am pus mâna și pe vârfuri de gamă precum Lumia 930 sau Lumia 1520. Aplicațiile de bază se comportau la fel de bine, indiferent de model.

Acum că cei de la Microsoft au liberalizat folosirea sistemului de operare, mă așteptam să văd smartphone-uri la fel de bine optimizate. Totuși, am aflat că nu tot ce e pasăre cu Windows Phone se și mănâncă.

Descoperă și telefonul de vârf cu Windows Phone: Nokia Lumia 930

Înainte să vă spun ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la acest smartphone, trebuie să vă spun caracteristicile sale tehnice. Allview Impera S are un ecran de cinci inci, cu rezoluție HD (1.280×720), sub care se ascunde un procesor quad-core de 1,2Ghz, de la Qualcomm, și o memorie RAM de 1GB. Spațiul de stocare este de 8GB (extensibil prin card microSD), iar camerele foto sunt de 8 megapixeli, respectiv 2MP. Acumulatorul este de 2.000 mAh.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Allview Impera S/”/]

Puncte pro Allview Impera S

Ecranul este surprinzător de bun. Mi-a plăcut cum sunt redate culorile și contrastul și am fost surprins de luminozitatea crescută a panelului. Am folosit Allview Impera S în lumina directă a soarelui de august și nu a trebuit să umbresc ecranul cu palma.

Sistemul de operare Windows Phone este un atu, din punctul meu de vedere. Este un sistem stabil, care nu dă erori și care vine preinstalat cu suita Office și care se sincronizează automat cu One Drive. Trebuie precizat că modelul pe care l-am testat nu avea o versiune finală de Windows Phone instalată și au existat unele limitări (nu am putut conecta contul de Microsoft și nu am putut descărca aplicații).

Allview Impera S-4498

Camera foto principală se descurcă bine în condiții de lumină puternică și detaliile sunt destul de bune. La lumină scăzută, zgomotul de imagine este destul de ridicat, însă fotografiile sunt bune pentru rețelele sociale.

Prețul este cel mai mare punct forte al acestui dispozitiv. Smartphone-ul poate fi cumpărat pentru suma de 750 de lei. Adversari cu Windows Phone în această gamă de preț ar fi Nokia Lumia 630, dar configurația este mai slabă.

Puncte contra

Performanța a fost dezamăgitoare. Fiind dotat cu un procesor Qualcomm, mă așteptam ca telefonul să zboare prin programe. Browsing-ul este lent uneori și site-urile mai sacadează la scroll, însă atunci când vrem să schimbăm printre aplicații, lucrurile stau bine. După cum am precizat și mai sus, modelul de Allview Impera S pe care l-am testat a venit cu o versiune limitată de Windows Phone și este posibil ca acest lucru să afecteze performanța generală. Telefonul nu se mișcă mai bine decât modelul Lumia 520, de la Nokia, dar memoria RAM de 1GB asigură că orice aplicație ar trebui să ruleze fără probleme.

Allview Impera S-4481

Autonomia este mică. După o încărcare, smartphone-ul nu rezistă nici măcar 12 ore de folosire medie spre intensă. Impera S este genul de telefon care trebuie încărcat în fiecare seară și e bine să aveți constant o baterie externă sau măcar un cablu micro USB.

Construcția este îndoielnică. Designul telefonului este destul de plăcut și seamănă cu un Samsung Galaxy S3. Totuși, carcasa de pe spate nu se prinde foarte bine și scârțâie mereu la atingere. Per total, senzația oferită este una de smartphone low-budget, chiar dacă vorbim despre un mid-range.

Video-urile au rezoluția maximă de 864×480. De ce? Așa au ales cei de la Allview să limiteze camera foto de 8MP. Cei care vor să comunice prin Skype o pot face fără probleme, dar Impera S nu este un telefon care să te ajute să-ți păstrezi amintiri din vacanță.

Allview Impera S-4495

Citește și: Allview Viva H8 – O tableta destul de inteligenta [REVIEW]

Concluzie

Cu toate că mă bucură faptul că oferta de telefoane cu Windows Phone crește pe zi ce trece, nu am fost impresionat de felul în care Allview Impera S a reprezentat acest sistem de operare. Totuși, cei care caută un telefon ieftin, pot opta pentru modelul acesta. Ecranul este foarte bun și camera foto îl face o alegere bună în fața altor dispozitive cu prețuri similare.

Allview Impera S-4490

loading...