Vânzările de tablete scad masiv. De ce nu mai sunt oamenii interesați de aceste gadgeturi?

Vânzările de tablete scad masiv. De ce nu mai sunt oamenii interesați de aceste gadgeturi?

Deşi, pentru mulţi dintre noi, tabletele au înlocuit notebook-urile clasice, un confirmă scăderea masivă a interesului pentru ele.

iPad Air 2 lansare in Romania (3)

Cel mai recent studiu al celor de la IDC confirmă o informaţie destul de interesantă în ceea ce priveşte . Aparent, la nivel global, interesul pentru astfel de dispozitive a scăzut semnificativ în 2014 în comparaţie cu anii anteriori. Pentru a asocia nişte cifre acestui trend, trebuie să avem în vedere evoluţia de la an.

În teorie, 2014 a fost anul când piaţa de tablete a înregistrat o creştere de 7,2 procente în comparaţie cu 2013. Deşi această valoare sună foarte bine, în 2013 s-a înregistrat o creştere de 52,5% faţă de 2012. Ca urmare, situaţia pentru producătorii de tablete nu este foarte optimistă. Sub nici o formă aceste valori nu înfăţişează o scădere a numărului de utilizatori de tablete, ci, pur şi simplu, confirmă un ciclu de viaţă semnificativ mai mare pentru astfel de dispozitive în comparaţie cu smartphone-urile. Cu alte cuvinte, utilizatorii de iPad Air nu simt nevoie să-şi cumpere un iPad Air 2, chiar dacă cei care folosesc un iPhone 5s s-au grăbit să treacă la iPhone 6.

„La începuturile pieţei de tablete, se credea că ciclul de viaţă al dispozitivelor va fi similar cu cel al smartphone-urilor, cu înlocuiri la fiecare 2-3 ani. În realitate însă, foarte mulţi utilizatori de tablete preferă să-şi păstreze tabletele pentru mai mult de 3 ani, iar în unele instanţe, chiar mai mult de 4 ani“, a explicat Ryan Reith, unul din directorii de la IDC.

Ca un mic detaliu de fond, aceste statistici sunt pe aceeaşi linie cu un pronostic al analistului Ming Chi Kuo care a prezis în urmă cu ceva timp că vânzările de iPad în primul trimestru din 2015 vor înregistra o scădere masivă, cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2014.