IDC: Tabletele cu iOS nu mai sunt cele mai populare in 2013

IDC: Tabletele cu iOS nu mai sunt cele mai populare in 2013

Ma incanta teribil sa vad  iar IDC tocmai a confirmat ca tabletele cu Android sunt mai populare decat cele cu iOS.

Best_tablets

Dupa ce tabletele cu iOS au dominat piata detasat inca de la lansarea primului iPad, . Cu toate ca Apple conduce in continuare topul producatorilor de tablete, per ansamblu, numarul tabletelor cu Android comercializate in primul trimestru al acestui an a depasit numarul iPad-urilor.

Fata de primul trimestru al anului trecut numarul tabletelor cu Android vandute a crescut cu 247%. Si numarul tabletelor cu iOS a crescut. Din pacate, cele 65,3 procente nu au fost suficiente pentru a ramane in continuare pe primul loc. Cu alte cuvinte, rolurile aproape ca s-au inversat la acest capitol. Daca atunci iPad-urile aveau 58,1% din piata si tabletele cu Android aveau 39,4 procente, acum, iPad-urile au scazut la 39,6, in timp ce tabletele cu sistemul de operare al celor de la Google a crescut la 56,5 procente. Ca fapt divers, e placut sa vezi ca si Microsoft si-a facut loc in top pe locul al treilea, la platforme. Chiar si cu doar 3,7 procente pentru tabletele cu Windows 8 si Windows RT, este evident ca gigantul din Redmond incepe sa castige o bucatica dintr-o piata in care anul trecut pe vremea asta avea o prezenta insignifianta.

IDC Tablete Apple iOS Google Android

Per producatori, Apple are o pozitie privilegiata cu 39,6 procente in timp ce Samsung, de pe locul doi, nu a reusit sa stranga decat 17,9 procente in primele trei luni ale acestui an. Locul trei este ocupat de ASUS cu 5,5 procente, locul patru de Amazon si cinci de Microsoft.

Trebuie mentionat ca, desi s-au inregistrat cresteri de vanzari pe toate fronturile, acest studiu scoate la iveala faptul ca unele companii au vandut pur si simplu mai multe tablete. Una peste alta, nu exista nici o dovada ca acest segment de piata isi va potoli trendul ascendent prea curand.

 

idc-tablets-q1-2013-2

Citește și: