Gartner si IDC confirma scaderi continue la achizitia de PC-uri

Gartner si IDC confirma scaderi continue la achizitia de PC-uri

Nu s-a schimbat nimic, in continuare companii precum si IDC confirma scaderi de ritm in ceea ce priveste achizitia de PC-uri.

scadere inj vanzari PC

As fi vrut sa spun ca aceasta este o surpriza. Din pacate, este doar inca o consectinta a explozitiei achizitiei de smartphone-uri si tablete, dispozitive care inlocuiesc cu brio cele mai multe scenarii la care foloseam desktop-urile si laptopurile clasice. In urma studiului global facut de Gartner si confirmat de IDC pentru cel de-al treilea trimestru al acestui an, a iesit la iveala o situatie care devine din ce in ce mai evidenta de aproximativ doi ani.

Tot mai putini cumparatori se arunca la achizitia de PC-uri clasice. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, s-a inregistrat o scadere la acest capitol de 8 procente. In cel mai pozitiv caz, in tari precum SUA si Japonia, numarul unitatilor vandute nu s-a schimbat semnificativ.

In ceea ce priveste brandurile cele mai populare, , HP sau Dell ocupa cele mai importante pozitii ale topului, in parte, datorita comercializarii foarte rapide de sisteme cu Windows 8.1. Atat Acer, cat si ASUS se aflau in trecut pe sensul ascendent al vanzarilor, nu acelasi lucru se poate spune despre situatia celor doua companii la ora actuala, cel putin nu in ceea ce priveste vanzarile de PC-uri cu arhitectura X86.

gartner vanzari pc q3 2013

Daca ar fi sa ne aruncam la un pronostic pentru lunile imediat urmatoare, desi aceasta situatie referitoare la achizitia de PC-uri nu are sanse sa se remedieze prea curand, partea buna este ca din ce in ce mai multi producatori OEM si-au reanalizat optiunile si nu-si mai tin toate ouale in cosul cu PC-uri.

gartner-pc-q3-2013-2