Samsung și Apple redevin parteneri buni pentru cea mai importantă parte din viitoarele iPhone

Samsung și Apple redevin parteneri buni pentru cea mai importantă parte din viitoarele iPhone

Samsung și Apple au colaborat foarte mult pentru primele telefoane iPhone, dar relația s-a schimbat de când cu procesul din 2012. Pentru viitor, sud-coreenii însă vor redeveni parteneri apropiați ai Apple.

samsung apple procesoare

Steve Jobs i-a acuzat pe cei de la Samsung că au copiat prea mult ideile Apple și telefonele sale, iar în 2012 americanii au câștigat un proces contra sud-coreenilor dovedind că aceștia s-au inspirat de la iPhone când au creat Galaxy S. Între timp, Apple a căutat alți furnizori, dar se pare că din anumite motive revine la Samsung pentru mare parte din cererea sa de procesoare. Până acum taiwanezii de la TSMC deveniseră furnizori principali.

Până în 2016, Samsung va produce circa 80% din toate procesoarele care vor ajunge în iPhone, iPad și eventuale alte dispozitive pe care Apple le va produce. De asemenea, sunt în plan și fabrici pe teren american, în Texas și New York, scrie Techno Buffalo.  În iPhone 6 și iPhone 6 Plus, dar și iPad Air 2 au ajuns cipurile de la TSMC în proporție de 70%. Testele prezentate de PCWorld arată însă că taiwanezii nu s-au descurcat deloc rău.

iPad Air 2 are un cip Apple A8x cu trei nuclee, iar acesta a fost comparat cu Tegra K1 de la Nvidia (disponibil în tableta Nexus 9) și cu Intel Atom Z3795. Pe primul loc dintre acestea trei este cipul Nvidia, dar A8x este la doar două puncte în spate în scorul general. În redare video și vizualizare fotografii procesorul Apple se descurcă mult mai bine, depășind cu câteva sute de puncte Nvidia.

Totuși, Tegra K1 depăsește cu aproximativ 400 de puncte când vine vorba de navigare web și email. De fiecare dată Intel Atom cade pe locul 3. Trebuie menționat că Tegra K1 folosește două nuclee și Atom are patru.

Sfatul Playtech: Dacă dorești cel mai bun procesor mobil, iPad Air 2 îl are, conform acestor teste. Tableta este disponibilă în această ofertă.

Citește și: