Rusia cere acces la codul sursă Apple invocând temeri de spionaj

, 31 Iul, 12:38

Atât Rusia, cât și China, au acuzat Apple că lasă în software portițe ce pot fi exploatate de agențiile de spionaj americane, potrivit Techno Buffalo.

iphone_5_siri_options_hero.jpg

Rușii cer companiei din Cupertino, dar și gigantului software SAP, să ofere acces la codul sursă a software-ului pentru a demonstra că nu colaborează cu spionii.

Declarația a venit din partea ministrului Comunicațiilor rus, Nikolai Nikiforov, care a adăugat că cei de la Microsoft nu au avut nicio problemă cu o astfel de verificare. ”Este evident că acele companii care își dezvăluie codul sursă ale programelor nu ascund nimic. Dar cele care nu vor să coopereze cu Rusia pentru rezolvarea acestei situații ar putea avea funcționalități nedeclarate în produsele lor”, a zis Nikiforov.

Este foare puțin probabil ca cei de la Apple vor accepta să își dea secretele pe mâna rușilor și este posibil ca Rusia doar să reacționeze în acest fel la sancțiunile cu care a fost amenințată ziele trecute. Și chinezii și-au arătat colții la companiile de tehnologie în ultima perioadă și, la începutul acestei săptămâni, autoritățile au invadat o serie de birouri ale Microsoft din China, acuzând practici antitust.

Totuși, și țări precum Germania, Brazilia sau India au ridicat probleme similare privind companiile americane din SUA, fiind speriate de spionajul NSA.

Revelațiile lui Edward Snowden din 2013 și declarațiile publice ale agențiilor de securitate americane privind întărirea supravegherii din Rusia în 2014 au ridicat întrebări serioase privind încrederea în hardware-ul și software-ul străin”, a mai declarat Nikiforov.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail