Rusia oferă o recompensă semnificativă pentru spargerea Tor

, 29 Iul, 15:00

Popularul serviciu de anonimitate online, Tor, va fi spart în curând dacă autorităţile ruse îşi vor îndeplini proiectul de a găsi o vulnerabilitate.

putin rusia tor

Tor este un proiect iniţiat în urmă cu câţiva ani de marina americană pentru comunicaţii online sigure. Acesta vă permite să vă desfăşuraţi activitatea pe internet într-un mod nestingherit, anonim şi lipsit de orice mijloc de cenzură. Pornind de la funcţionalitatea sa, este evident că diverse organizaţii guvernamentale de pe mapamond nu sunt foarte încântatea de existenţa unui astfel de serviciu.

Rusia se pare că se numără printre ţările care au o problemă cu Tor. După ce a instaurat pentru prevenirea oricăror forme de protest împotriva guvernului de la Kremlin, respectiva ţară a pus ochii pe ultima formă de comunicaţii care le-ar mai fi oferit protestatarilor un nivel de anonimitate. Printr-un comunicat public, Ministerul de Interne al Rusiei a anunţat că oferă aproximativ 110.000 de dolari oricui reuşeşte să treacă peste protecţia oferită de Tor.

Din păcate, cel puţin la ora actuală, la provocare nu pot lua parte decât organizaţii care au nivelul de securitate necesar colaborării cu Kremlinul. Cu alte cuvinte, doar câteva firme de securitate care au mai colaborat în trecut cu ţara lui .

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail