Cel mai ieftin telefon de la Microsoft și 5 motive pentru care este perfect pentru bugete mici

Cel mai ieftin telefon de la Microsoft și 5 motive pentru care este perfect pentru bugete mici

Nokia Lumia 530 este cel mai ieftin telefon pe care Microsoft îl lansează cu Windows Phone. Compania a alcătuit o listă cu 10 lucruri pe care telefonul le face foarte bine, dar noi am reduce-o la cinci lucruri esențiale pentru care l-ai cumpăra.

nlumia530

Pe site-ul Conversations al Nokia există o listă cu cele mai importante calități ale Nokia Lumia 530. Este cel mai nou și mai ieftin model cu Windows Phone 8.1, câștigă în lupta cu cele mai multe modele ieftine cu Android, dar parcă e prea lungă lista de 10 lucruri. De ce ți-ai cumpăra un astfel de telefon?

În primul rând, telefonul este ieftin și suficient de puternic pentru banii aceștia, având un procesor cu patru nuclee la 1,2GHz Qualcomm Snapdragon și poți pune card microSD de până la 128GB. Apoi, este cloud ready, cum spune Nokia, în sensul că poți stoca până la 15GB în OneDrive de la Microsoft, de la documente la poze și videoclipuri. Rulează cea mai nouă versiune de Windows Phone și, implicit, are acces la toate aplicațiile (atât timp cât le poate duce hardware-ul, are doar 512MB de memorie RAM).

Noul tip de tastatură introdus de Microsoft în Windows Phone 8.1

Nokia mai spune că, direct din cutie, ai un software foarte bun pentru navigat și are dreptate, Here Maps este o suită foarte bună și hărțile pot fi descărcate offline. În final, are suport pentru două cartele, asta dacă iei versiunea mai scumpă (100 de euro). Pozele nu vor fi excelente, nici videoclipurile, iar alte atuuri pe care le poți consulta pe site-ul Nokia sunt mai mult sau mai puțin inutile.

Află și despre: Microsoft promovează Nokia Lumia 930 folosind mere și cartofi pentru a-l încărca [VIDEO]

Poate cea mai bună idee pe care a avut-o Nokia a fost să creeze videoclipul de mai jos. Sunt modelele cu Android la preț apropiat și comparate cu Nokia Lumia 530. Avem în „tabăra“ Android: Moto E, Huawei Y530, Optimus L5 II, Galaxy Ace Style și alte câteva. Desigur, până la final Lumia 530 iese învingător, dar e real că are ultima versiune de Windows Phone și hardware bun.

Citește și: