12 dec. 2013 | 06:04

Qualcomm Snapdragon 410 va veni cu LTE și suport pentru instrucțiuni pe 64 biți

ACTUALITATE
Qualcomm Snapdragon 410 va veni cu LTE și suport pentru instrucțiuni pe 64 biți

Era doar o chestiune de timp până când Qualcomm încerca intrarea pe piață cu chipset-uri Snapdragon capabile de procesare pe 64 biți.

snapdragon-410

Chiar dacă nu discutăm de un chipset high-end, Snapdragon 410 este produs pe litografia de 28 nm și este destinat dispozitivelor mainstream și low-end, mai exact produselor ieftine. Noul chipset este așteptat să ajungă la integratori în prima jumătate a anului 2014 și la consumatori la scurt timp după aceea.

Chiar dacă nu discutăm de performanțe extrem de bune, în cazul lui Snapdragon 410, scalabilitatea și suportul pentru mai multe tipuri de aplicații sunt atuurile demne de menționat. Una dintre aceste aplicabilități este conectivitatea LTE, pe care Qualcomm dorește să o implementeze pe toate dispozitivele produse, indiferent de prețul final al acestora. Snapdragon 410 vine cu un cip grafic Adreno 306 ce oferă suport pentru dispozitive cu două sau chiar mai multe cartele SIM. Acesta este capabil de rularea clipurilor 1080p și de a integra o cameră foto de până la 13 megapixeli, alături de conectivitate WiFi, GPS, NFC și Bluetooth LE.

Scopul final al producătorului este dominarea pieței mainstream și low-end cu chipset-uri mult mai performante decât ale producătorilor concurenți. Cel puțin în această situație se află acum și RockChip, care dorește să implementeze cipurile sale și în dispozitive care nu rulează Android, ci Firefox OS sau Windows Phone. Astfel, producătorii se orientează spre volume cât mai mari și pe piețele mai puțin tehnologizate, pentru a câștiga supremația în vânzări. Se pare că 2014 va fi un an interesant din acest punct de vedere.