Qualcomm anunță un nou procesor pentru mobile, Snapdragon 805

Qualcomm anunță un nou procesor pentru mobile, Snapdragon 805

Qualcomm a anunțat cel mai recent procesor, destinat desigur platformelor mobile. Numele său este Snapdragon 805.

Qualcomm Snapdragon 805

La prima vedere, diferențele sunt destul de mici față de Snapdragon 800.

Avantajul major pe care îl aduce acest nou procesor Qualcomm Snapdragon 805 este în termeni de performanță grafică. Noul cip include un procesor quad-core Krait 450 cu o frecvență de 2.5 GHz cu o lățime de bandă de 25.6 GB/s pentru memorie. În comparație, Snapdragon 800 are o lățime de bandă de doar 14.9 GB/s. Noul GPU Adreno 420 oferă o performanță grafică cu 40% mai ridicată și permite folosirea de display-uri cu rezoluție 4k pentru dispozitivele mobile. De asemenea, permite trimiterea semnalului wireless tot la rezoluție 4K. Alte elemente, de obicei întâlnite pe plăcile grafice de PC sunt hardware tesselation, și geometry shaders, precum și un decodor hardware 4K pentru formatul H.265.

Qualcomm vine și cu alte îmbunătățiri pentru camerele video ale dispozitivelor mobile, precum și cu elemente de economisire ale energiei foarte eficiente.

Qualcomm spune că va începe integrarea acestor cipuri Snapdragon 805 în dispozitive mobile încă de la începutul lui 2014, lucru ce ne duce la concluzia că vom vedea aceste cipuri în cadrul CES-ului din ianuarie. Cel mai probabil, vor fi dispozitive demonstrative, încă nu au fost dezvăluiți producătorii care vor folosi noile cipuri.