Primele teste confirmă o autonomie slabă pentru iPhone 6 şi iPhone 6 Plus

Primele teste confirmă o autonomie slabă pentru iPhone 6 şi iPhone 6 Plus

Cu toate că oficialii Apple se mândreau în prezentare cu autonomia noilor , testele reale nu sunt la fel de optimiste.

iphone-6-battery

Aproape ca în fiecare an, noile iPhone 6 şi iPhone 6 Plus care, în teorie, ar trebui să stea la baza unei autonomii sporite. Din păcate, dacă ar fi să credem clasamentul de mai jos realizat de cei de la PhoneArena, autonomia noile terminale nu este nici pe departe un subiect de mândrie.

Noul iPhone 6 include o baterie de 1810 mAh, în timp ce iPhone 6 Plus face saltul până la 2915 mAh. Deşi prin artificii software şi un SoC A8 mai eficient energetic s-ar fi putut obţine un salt semnificativ în durata de viaţă a bateriei, Apple se pare că nu a putut să facă minuni în cazul noilor sale gadgeturi.

iPhone 6 Plus vine pe locul al cincilea în clasament, după Sony Xperia Z3, Huawei Ascend Mate 7, Samsung Galaxy S5 şi HTC One M8. Cu alte cuvinte, dintre toate vârfurile de gamă actuale, singurul care este devansat de noul phablet Apple este LG G3. În ceea ce priveşte fratele său mai mic, iPhone 6, acesta este doar un pic mai rezistent decât iPhone 5S, dar mult mai slab decât LG G3, Note 3 sau Moto X 2014.

În practică, aceste valori nu sunt neapărat relevante pentru stilul vostru de utilizare al unui telefon, având în vedere cât de multe elemente influenţează autonomia unui smartphone. Dacă nu vă jucaţi foarte mult sau nu navigaţi o mare parte din zi pe internet prin intermediul telefonului, aveţi mari şanse să obţineţi nişte valori mult mai mari decât cele din tabel.

ip6-battery-test