PiPad este o tabletă homemade pe bază de Raspberry Pi

PiPad este o tabletă homemade pe bază de Raspberry Pi

Pentru că există oameni cu suficient de mult timp liber pe lumea asta, PiPad este dovada că până şi tabletele pot fi realizate acasă.

pipad raspberry pi homemade tablet

Cu toate că eu personal nu am crezut niciodată că cele mai atractive gadgeturi sunt cele pe care ţi le faci singur, se pare că nu aceeaşi a fost viziunea lui Michael Castor. Acesta din urmă este numele unui individ care, din cauza faptului că tabletele noi sunt foarte scumpe, a decis să-şi creeze una ieftină de la zero. Rezultatul proiectului DIY arată foarte bine şi a fost botezat cu numele de PiPad.

Acest dispozitiv, ce pare construit într-o tablă de şah dacă nu mă înşel, nici măcar nu este un prototip, este unic şi atât. Configuraţia hardware are la bază o placă de bază foarte compactă, de 35 de dolari, care vine cu tot ce-i trebuie pentru un sistem ultra compact, inclusiv un un procesor ARM tactat la 700 MHz şi o cantitate de memorie RAM de 512MB. Fară a avea ceva în comun cu un iPad sau un Galaxy Tab, tableta de mai sus rulează o distribuţie de Linux optimizată pentru Raspberry Pi cu numele de . Este perfectă pentru acces la emailuri, browing de internet şi redare de conţinut video în format 1080p.

Dacă tot are la bază o carcasă de lemn şi un design destul de prezentabil, cine ştie, creatorul proiectului poate va primi o ofertă pentru producţia în masă.

Tableta PiPad Display

Tableta PiPad spate

Tableta PiPad Hardware