Mini Mac-ul este un nou gadget construit cu Raspberry Pi [+VIDEO]

Mini Mac-ul este un nou gadget construit cu Raspberry Pi [+VIDEO]

Incercand sa recreeze un sistem foarte popular acum foarte multi ani, un pasionat a realizat un Mini Mac folosind o

Steveand Mini Mac os x raspberry

Pare numele unei chinezarii care trebuie sa se comercializeze din cauza faptului ca are in componeneta cuvantul Mac. In realitate, este vorba de creatia independenta a lui John Leake de la RetroMacCast care se straduieste sa realizeze de la zero sisteme functionale pe platforma Apple.

In acest caz, intreaga creatie a avut la baza o placa si o carcasa din  plastic realizata intr-un mod foarte laborios din Sintra PVC folosind un cutitas X-Acto. Pentru ca termenul Mac nu putea fi regasit doar pe carcasa produsului, sistemul de operare folosit in ecuatie a fost de fapt un emulator de Mac pus peste o distributie simplificata de Linux.

Fiind o copie la scara 1/3 a unui model Apple mai vechi, acest sistem Mini Mac, perfect functional, ruleaza System 6, are un port Ethernet, doua porturi USB, o iesire HDMI, iar prin intermediul unui USB dongle poate invata si WiFi sau Bluetooth. Si arata si simpativ, ca un TV micut. Desi creatorul proiectului nu planuieste sa realizeze proiectul la scara larga, in cazul in care alti pasionati de acest domeniu doresc reproducerea experimentului, a promis ca va face disponibila carcasa in format 3D pentru a fi printata cu usurinta.

Daca mai aveti alte intrebari, clipul de mai jos ar trebui sa reuseasca sa va raspunde la ele:

Citește și: