XBMC 12 Frodo vine cu suport pentru Raspberry Pi, Android, HD Audio si PVR

XBMC 12 Frodo vine cu suport pentru Raspberry Pi, Android, HD Audio si PVR

Printre interfetele destinate sistemelor media center, , motiv pentru care versiunea a 12-a fost mult asteptata.

Lansare XBMC Frodo 12

Disponibil in continuare gratuit, XBMC a primit astazi un update semnificativ si un nou nume plin de substanta Frodo. Versiunea a 12-a, pe langa mici detalii pe care le veti descoperi singuri, vine cu un pachet semnificativ de functii importante. Pentru prima oara, suporta lucrul cu TV Tunere si ofera utilizatorilor acces la televiziune si radio Live, plus functionalitate de PVR. Noul motor audio inclus in XBMC Frodo include suport pentru decodarea stream-urilor DTS-MA si Dolby True-HD. Suportul pentru AirPlay a fost de asemenea imbunatatit in comparatie cu versiunile anterioare.

Pe partea de platforme suportate, si pe Raspberry Pi sau Android. Avand in vedere ca a doua generatie de Raspberry Pi suporta decodarea de continut 1080p ar fi si pacat sa nu profitati de aceasta functionalitate printr-o interfata prietenoasca precum cea din XBMC. Pe partea de Android, pana acum exista doar o aplicatie intitulata XBMC Remote. Aceasta din urma nu-ti permitea decat sa interactionezi cu un sistem ce rula XBMC, folosind smartphone-ul sau tableta ca pe o telecomanda. Noua versiune de XBMC vine cu intreaga functionalitate a platformei pe dispozitivele cu Android.

In cazul in care aveti un sistem pe care il foloseati oricum doar pentru redare de continut multimedia, legat la un TV, ar fi pacat sa nu incercati sa instalati pe el XBMC. Este perfect pentru sisteme de tip media center.

Citește și: