16 nov. 2014 | 17:46

Păreri Allview – Poți avea încredere în telefoanele chinezești cu straie românești?

FEATURE
Păreri Allview – Poți avea încredere în telefoanele chinezești cu straie românești?

Allview este unul dintre cele mai cunoscute branduri românești în ceea ce privește piața de smartphone-uri și tablete. Cum mulți dintre voi fac căutări pe Google după termenul păreri Allview, m-am gândit că ar fi cazul să vă spun și părerea mea despre această companie și despre produsele pe care le comercializează.

pareri allview

În acest articol veți găsi, de asemenea, și părerile unor alte persoane care activează în presa de tehnologie din România, dar și unele extrase de pe forumurile de specialitate.

O scurtă istorie

Înainte de orice părere, trebuie să vă povestesc câteva lucruri despre această companie. Allview a luat naștere în Brașov, în anul 2004. Compania a activat mereu pe piața de electronice, însă abia în 2010 a început să ajungă pe buzele românilor.

În 2010, brașovenii au fost primii care au adus pe piața din România o tabletă sub brand propriu. Aceeași performanță au înregistrat-o în 2011, cu primul smartphone lansat sub brand românesc.

Acum, câteva explicații. Veți vedea că pe parcursul textului nu voi folosi cuvântul producător. La fel nu voi scrie ”tabletă românească” sau ”smartphone românesc”. Motivul este simplu și, cel mai probabil, majoritatea îl știe deja: Allview nu produce smartphone-uri sau tablete. În schimb, compania (ca foarte multe altele, precum Evolio, E-Boda, Utok etc.) cumpără smartphone-uri produse de companii chinezești peste care aplică sigla companiei.

Cei de la Allview se ocupă de optimizarea sistemului de operare și de personalizarea acestuia pentru utilizatorii români. Acum că am trecut în revistă aceste detalii, putem trece mai departe la lucrurile care vă interesează cu adevărat, adică părerile despre Allview.

Păreri Allview – Părerea mea

Experiența mea cu Allview a început în urmă cu aproximativ doi ani și a fost, de cele mai multe ori, una plăcută. Am testat de la ei numeroase smartphone-uri și câteva tablete și majoritatea timpului am fost mulțumit de raportul specificații/preț.

În ultima perioadă, Allview a evoluat foarte mult. Anul acesta am văzut o companie care s-a strofocat mai mult pentru a oferi produse cu dotări și performanțe de top, companie care a reușit să se impună printre celelalte branduri românești.

O mișcare importantă a fost schimbarea producătorului. Mai exact, Allview colaborează, pentru partea de smartphone-uri high-end cu Android, cu chinezii de la Gionee. Compania chinezească a reușit să-și facă un renume pe piața mondială pentru telefoanele foarte subțiri și cu dotări foarte bune și m-a bucurat să-i văd pe cei de la Allview aducând aceste telefoane în țară.

Dacă inițial smartphone-urile cu sigla brașovenilor aveau o serie de probleme, legate ba da autonomie, ba de conectivitate, acum nu se mai poate vorbi despre astfel de neajunsuri. Modele precum Allview X1 Xtreme sau Allview X2 Soul chiar au ajuns să mă impresioneze, oferind performanțe foarte bune, un design interesant și specificații ”țepene”.

Singurul lucru pe care îl voi reproșa mereu acestei companii este faptul că alege să își încarce – inutil și inestetic – smartphone-urile cu o interfață de-a dreptul incomod de folosit care, de cele mai multe ori, scade performanța dispozitivelor. M-am bucurat foarte mult când am auzit de gama Impera, care rulează Windows Phone, sistem de operare care nu poate fi modificat.

Recunosc, însă, că majoritatea modelelor testate de mine făceau parte din gama ”superioară” oferită de companie și prin mână nu mi-au trecut și telefoanele cu adevărat ieftine. Tabletele lor nu m-au impresionat niciodată și mereu le-am preferat pe cele de la Evolio, dar nu pot să nu observ că s-au poziționat foarte bine pe piață cu tabletele ieftine cu GPS.

Acum mi-am exprimat părerea în ceea ce privește performanța dispozitivelor, trebuie să recunosc că există două aspecte în privința cărora nu mă pot exprima. În primul rând, este vorba de fiabilitate. Telefoanele și tabletele despre care vă scriam mai sus le-am folosit, pe fiecare în parte, o săptămână, maximum două. Nu mi s-a întâmplat ca vreunul dintre ele să se strice în timpul testării și nu am primit erori din partea sistemului de operare. Totuși, nu am testat toate aplicațiile din Google Play, așa că nu pot garanta că toate merg ireproșabil, și nici nu pot vorbi despre calitatea componentelor, pentru că două săptămâni e o perioadă mult prea scurtă.

În al doilea rând, nu pot vorbi nici despre serviciile de asistență și garanție oferite de companie. Cum nu am deținut niciodată vreun smartphone sau vreo tabletă cu marca Allview, nu pot spune mai nimic despre acest aspect. Totuși, există numeroase păreri legate de Allview pe forumuri, dar înainte de a vă prezenta o parte dintre ele, vă voi expune pările a doi specialiști IT cu renume în România.

 

Păreri Allview – Monstru, Lab 501

monstru lab pareri allview

Pe Tudor Bădica îl știți probabil cu porecla Monstru. Este unul dintre oamenii din spatele site-ului Lab 501, site renumit pentru review-urile foarte detaliate, orientate către publicul interesat de benchmark-uri și de valori exacte.

Monstru este un fan al produselor aduse de brașoveni și este utilizator de smartphone Allview. Părerea lui integrală o regăsiți mai jos.

Testez produsele brașovenilor de peste 3 ani și pot să spun că efectiv i-am văzut crescând. După parerea mea, cei de la Allview sunt un exemplu de succes pentru piața din România și nu numai. De ce spun asta? Pentru că mulți au senzația că integrarea unor produse ODM este o metodă rapidă de îmbogățire, metodă care nu presupune prea mult efort. Cu toate acestea, cei de la Allview au reușit să devină un nume foarte îndrăgit pe piața din România, în condițiile în care nu sunt singurii care practică acest model de business.

Care a fost rețeta succesului? Greu de spus, dar din ce am observat eu în peste trei ani de zile de când le testez produsele, factorii principali au fost dorința de a oferi produse cu un raport calitate/preț cât mai bun, dorința de evolua constant prin oferirea unei game complete de produse, precum și curajul de a concura cu numele mari din domeniu, prin lansarea unor produse cu adevărat high-end, care nu se regăsesc în portofoliul oricărui integrator. Cred că acești factori au stat la baza succesului brașovenilor, succes subliniat atât de raportarea publicului autohton față de brand, cât și de încheierea parteneriatelor cu Intel, Microsoft, Qualcomm, MediaTek, Orange sau Telekom, firme cât se poate de serioase în domeniul telecom.”

Păreri Allview – Dan Dragomir, Computer Blog

dan dragomir pareri allview

Dan Dragomir este unul dintre cei mai cunoscuți și respectați bloggeri din nișa de tehnologie din România, pentru că nu se ferește să spună lucrurilor pe nume sau să atragă atenția în cazul în care vreo companie – oricât de mare sau de mică – derapează.

Dan a arătat, nu de puține ori, pe site-ul computerblog.ro, că nu este un mare fan al companiei Allview, cu toate că, spune el, recunoaște performanța produselor din portofoliu. Opinia lui integrală o găsiți mai jos.

Allview, un proiect interesant, gestionat românește

Întotdeauna am susținut proiectele românești și antreprenorii români, pentru că știu că pot face lucruri bune, au talent și inspirație și reușesc să aducă pe piață inovații interesante. Allview a avut de la început o abordare diferită, produsele fiind oarecum performante, dar cu un preț foarte bun. Am susținut brandul pînă când i-am descoperit de fapt ADN-ul „românesc”. Punând focus pe preț și pe profit au lăsat la o parte de fapt clientul, iar faptul că noi i-am recomandat s-a întors și împotriva noastră.

Pe scurt, au avut loturi de produse care au venit din China cu probleme. Ba cu acumulatori defecți, cu diverse componente de calitate slabă, care au cedat. Chinezii oferă întotdeauna produse la schimb pentru cele stricate, dar Allview a preferat să facă altceva. În loc să onoreze contractele de garanție, adică să repare sau să schimbe produsele defecte, Allview le-a pus în spinarea cumpărătorului. Service-ul lor dă un singur răspuns – garanția nu mai e valabilă, plătiți reparația. Am zeci de comentarii de la cititori, iar numărul mare confirmă faptul că nu este un caz singular sau o întâmplare. Ci așa au ales ei să trateze problema.

Allview nu a răspuns niciodată oficial pe tema asta, probabil nici nu iau în calcul că există problema asta sau dacă au aflat de ea, o consideră neimportantă.

Dar toți cei care au luat produse Allview și au pățit așa nu doar că nu mai cumpără alte produse ale companiei brașovene, ci vor fi mereu contra-Allview, oricât de bune vor fi noile produse lansate. Ei vor fi activi pe forumuri și în social media și vor considera de datoria lor să-i avertizeze și pe alții. Și e păcat, pentru că nu erau costuri atât de mari, iar multe alte branduri mici au rezolvat problema corect și onest. Aș mai adăuga că există și clienți care au nimerit produse bune, n-au avut probleme și vor lua în continuare Alliew “

Păreri Allview – Războaiele de pe forumuri

Ați văzut părerea mea vizavi de Allview, dar și părerile celorlați doi experți. Pentru ca acest material să prezinte cât mai obiectiv compania, m-am gândit să arunc un ochi și pe forumuri, locuri în care oamenii discută liberi și schimbă păreri.

Am descoperit adevărate războaie între posesori de produse cu marca Allview și persoane care cred că brandurile cu renume mondial nici măcar nu pot fi comparate cu gadgeturile puse la vânzare de compania brașoveană.

Am descoperit, de asemenea, și numeroase păreri foarte bune legate de aceste dispozitive și de performanța oferită, dar am găsit și clienți nemulțumiți atât de produse, cât și de modul în care compania a gestionat anumite probleme.

Au fost și cazuri în care compania a interacționat direct cu persoanele nemulțumite și a oferit răspunsuri reale la problemele

Vă las mai jos o selecție de imagini decupate de pe forumuri.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Pareri Allview/”/]

 

 

Păreri Allview – Părerea voastră

Vă aștept pe toți să vă împărtășiți părerea despre această companie. Deține produse cu marca Allview? Vă gândiți să vă cumpărați? Ați avut neplăceri în ceea ce privește garanția? Lăsați mesajul vostru mai jos!