Evolio NEOS, un smartphone elegant cu dotări modeste

Evolio NEOS, un smartphone elegant cu dotări modeste

Evolio a lansat, luni, un nou smartphone sub brand propriu. Evolio NEOS are un design atrăgător, dar nu stă foarte bine în ceea ce privește specificațiile tehnice. 

Evolio Neos (1)

Evolio NEOS are o formă interesantă, având marginile laterale rotunjite și marginile superioară și inferioară drepte. Carcasa de pe spate este mată și are o textură plăcută, iar camera foto este înconjurată de un dreptunghi din aluminiu argintiu.

Ecranul are 4,5 inch, este de tip IPS și are o rezoluție qHD (960×540) și sub el se găesește un procesor ciudățel. Acesta are patru nuclee tactate la 1,2Ghz și este produs de Broadcom, companie care, până nu demult, era foarte cunoscută pentru cipuri GSM. Memoria RAM este de 1GB, iar spațiul de stocare este de 8GB, extensibil prin card microSD.

Bateria este de 2.000 mAh, însă cei de la Evolio susțin că telefonul importat de ei este optimizat din punct de vedere energetic și bateria ar trebui să ofere o autonomie decentă. Camerele foto sunt de 8, respectiv 0,3MP.

Evolio Neos (7)

La prima impresie, software-ul nu pare să fie foarte bine optimizat pentru procesorul celor de la Broadcom. În meniu, navigarea este lentă și sacadată, dar aplicațiile par să se comporte bine. Telefonul Evolio NEOS rulează Android 4.4 KitKat, iar comercianții promit ca acesta să primească și Android 5.0 Lollipop la începutul anului viitor.

Telefonul are un preț decent, de 579 de lei. Neos este disponibil atât în varianta Dual Sim cât și în varianta single SIM sub numele de NEOS One, acesta din urmă va fii comercializat cu abonament în  rețele afiliate operatorilor de telefonie mobilă.

Odată cu NEOS, cei de la Evolio au venit cu o promisiune. Compania urmează să se axeze mai mult pe smartphone-uri decât pe tablete, iar în perioada următoare vor fi importate mai multe modele sub brand românesc.

Evolio Neos (2)

Citește și: