Noul telefon Facebook ar putea fi produs de Samsung

Noul telefon Facebook ar putea fi produs de Samsung

Samsung ar putea lansa, în viitorul apropiat, un smartphone special pentru rețeaua socială Facebook, potrivit phonearena.com. 

Samsung Galaxy S4 Mini Camera

Da, cei de la Facebook au de gând să lanseze pe piață încă un telefon. Majoritatea oamenilor probabil nici nu știau că Facebook a lansat vreodată un telefon, cu atât mai mult un launcher Android. Nu ar fi de condamnat acest lucru, având în vedere faptul că acel device a fost un eșec total al liderului din social media.

Facebook nu renunță însă la ideea de a avea un telefon de succes pe piață și se pare că un nou device este deja în curs de planificare. De data aceasta, în schimb, Facebook a apelat la serviciile celor de la Samsung, care cel mai probabil se vor ocupa de design-ul telefonului și de producție.

Zvonurile despre un nou Facebook phone au început să apară mai întâi în presa coreeană, atunci când CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg s-a întâlnit cu vicepreședintele celor de la Samsung la sediul lor central din Coreea de Sud, pentru a discuta ”idei de business futuriste”. Numai anul acesta cei doi reprezentanți ai companiilor s-au întâlnit de trei ori în condițiile în care devine din ce în ce mai clar că Facebook caută un producător de încredere pentru noua iterație din seria lor de telefoane.

Este interesant faptul că, în trecut, Samsung a refuzat o colaborare cu Facebook. Vânzările lor de telefoane erau în continuă creștere iar cei de la Facebook tocmai trecuseră peste eșecul reprezentat de primul lor gadget, HTC First, a cărui producție a încetat la mai puțin de două luni de la lansarea oficială pe piață.

Situația s-a schimbat acum iar Samsung are de-a face cu profituri din ce în ce mai mici. Facebook s-ar putea dovedi a fi un partener de încredere în condițiile în care gigantul din Correa de Sud caută noi surse pentru a-și crește veniturile.Nimic nu este sigur însă iar tot acest lucru rămâne încă la stadiul de zvon. Vom afla mai multe în viitorul apropiat despre planurile celor de la Facebook.

Autor: Bogdan Cristea

Citește și: