Facebook explică de ce aplicația Messenger vrea totul din telefonul tău

Facebook explică de ce aplicația Messenger vrea totul din telefonul tău

Facebook a separat aplicația Messenger de programul de sine stătător pentru Android. În urma acestei mișcări, oamenii au descoperit, un pic surprinși, că Facebook Messenger cere acces la foarte multe lucruri din telefon, de la contacte, la capacitatea de a telefona. Acum, Facebook explică de ce se întâmplă acest lucru. 

facebook-messenger
Într-un articol pe pagina de ajutor a companiei, Facebook explică de ce aplicația Messenger are nevoie de acces la atâtea date de pe telefonul nostru cu Android. “Țineți minte că Android controlează modul în care sunt denumite permisiunile, iar acest lucru nu reflectă automat ceea ce face Messenger sau alte aplicații care le folosesc”, scriu cei de la Facebook.

Facebook a detaliat pentru ce are nevoie de acces la anumite informații din telefon, pentru a liniști utilizatorii care s-au speriat că Facebook îi spionează.

Acces la camera foto și video – permite aplicației să facă poze direct din conversație și să trimitem foarte rapid imaginea prietenilor.

Înregistrare audio – Permite utilizatorilor să trimită mesaje vocale, să apeleze prietenii prin internet și să trimită video-uri înregistrate direct în Messenger.

Să sune direct numere de telefon – Poți suna un contact de Messenger prin apăsarea numărului lui de telefpn.

Primirea de SMS – Dacă adaugi un număr de telefon în contul tău de Messenger, trebuie să primești o confirmare prin SMS cu ajutorul unui cod de securitate.

Citirea contactelor – Permite sincronizarea contactelor din telefon cu cele din Facebook Messenger, dacă dorim acest lucru. Sincronizarea se poate opri din setările Facebook Messenger.

Explicațiile noastre

Pe lângă explicațiile oficiale de la Facebook, playtech.ro v-a informat despre ceea ce face Facebook Messenger și ce vrea de la voi.

Citește mai multe în articolul de pe playtech.ro. 

Cum controlezi Facebook – află mai multe despre cum să închizi videoclipurile care pornesc automat pe mobil și pe desktop.