04 apr. 2013 | 21:29

Facebook anunta Facebook Home si HTC First, initial doar in SUA

ACTUALITATE
Facebook anunta Facebook Home si HTC First, initial doar in SUA

In cadrul unui eveniment desfasurat in urma cu cateva ore la sediul Facebook din California, Mark Zuckerberg a anuntat .

Facebook Home Android 3
si ecranul de blocare. Indiferent daca telefonul este blocat sau deblocat, in permanenta un flux de imagini de la prieteni se perinda pe ecran. Acesta va purta numele de Cover Feed. Fiecare imagine vine cu o descriere, cu posibilitatea postarii unui comentariu sau a unui like. Daca faceti un dublu tap pe ecran, dati automat like unei imagini. Daca atingeti o singura data ecranul, deschideti o fereastra in care puteti posta un comentariu.

Integrarea cu Facebook Messenger este evidenta. Sistemul de notificari la mesaje nu mai este format doar din nume, ci si din fetele prietenilor. In partea de jos a ecranului, aproape tot timpul, este o icoana cu fata proprietarului descarcata de pe Facebook. Printr-o atingere prelungita pe respectiva fata ajungeti la paginile de aplicatii instalate. Respectivele icoane aferente programelor de pe telefon sunt dispuse intr-un mod similar cu cel de pe Nexus 4. Marea diferenta vine dintr-un set de trei butoane pe care le gasiti deasupra aplicatiilor si care va permit sa postati rapid un update pe profilul personal de Facebook.

Facebook Home poate fi descarcat cu usurinta din Google Play incepand cu 12 aprilie. Momentan functioneaza doar pe HTC One, HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S4 si Samsung Galaxy Note II. In cateva luni ar trebui sa fie disponibila si o versiune de Facebook Home pentru tablete. In prima etapa serviciul va functiona exclusiv in SUA.

Initial Facebook Home va veni fara reclame de nici un fel. Nu este insa exclus ca in cateva saptamani sau luni sa fim bombardati cu reclame pe ecranul principal. Mark Zuckerberg a confirmat ca acest lucru sa va intampla la un momentdat.Facebook Home Android 2

Daca sunteti un fan al directoarelor pe ecranul principal si al widget-urilor, Facebook Home nu este pentru voi. Din pacate, cel putin in primele versiuni, suportul pentru elementele dinamice din aceasta categorie, specifice Android, vor lipsi.

HTC a anuntat HTC First, . Acesta va fi disponibil in patru culori: rosu, albastru deschis, alb si negru. Va fi comercializat exclusiv in parteneriat cu AT&T in Statele Unite ale Americii. Dupa tonul prezentarii, sunt mari sanse ca acest aparat sa nu fie comercializat in alta parte.

Diferenta dintre experienta oferita de HTC First si alte smartphone-uri cu Facebook Home instalat din Google Play pare sa fie una singura. In cazul First, integrarea dintre hardware si Home va fi mai pronuntata, motiv pentru care veti putea vedea in interfata creata de Facebook si notificari provenite din sistemul de operare.
HTC First va putea fi achizitionat cu abonament incepand cu 12 aprilie.

htc-first

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele