Marii producatori de telefoane fug de Facebook Home

Marii producatori de telefoane fug de Facebook Home

Daca v-ati fi asteptati ca pana in acest moment producatorii OEM sa se inghesuie la productia telefoanelor cu , v-ati inselat.

facebook home android producatori

Odata cu anuntul de lansare al Facebook Home, HTC a anuntat un terminal intitulat First. Infatisat ca fiind , respectivul gadget a intrat deja in istore ca fiind un esec de proportii. Din cate se pare, intr-o lume guvernata de terminale de varf cu Android, gen Galaxy S4, HTC One sau Xperia Z, cumparatorii nu s-au inghesuit deloc la achizitia unui terminal mainstream. Programat pentru o lansare separata in Regatul Unit, HTC First nu a mai fost comercializat nicaieri, in afara celor cateva saptamani din SUA.

In teorie, oricine are un telefon compatibil isi poate descarca Facebook Home pe aparat din Google Play, problema e ca gigantul in socializare nu a facut valuri suficiente cu aceasta solutie software. Din acest motiv, nu a durat mult si au inceput sa apara zvonurile care desfiinteaza posibilitatea aparitiei de noi terminale preinstalate cu interfata echipei lui Mark Zuckerberg. Primii care s-a zvonit ca au refuzat efectiv sa creeze un astfel de gadget au fost cei de la Samsung. Nu a durat mult si pe lista s-au adaugat si Sony, Lenovo, ZTE, HTC sau Huawei.

Ca idee, toti producatorii mentionati mai sus au invatat din experienta Facebook ca un nou mod de a-ti folosi telefonul cu Android nu este privit cu ochi buni de utilizatori. Din acest motiv, investitiile semnificative din urmatoarea perioada vor fi facute de companiile mari pentru a-si optimiza si perfectiona propriile teme, skin-uri sau interfete care vin preinstalate pe dispozitive. Macar asa, daca un telefon nu se vinde, Sony, de exemplu, poate sa dea vina pe propria echipa de cercetare. Daca Facebook Home este de vina pentru insuccesul unui aparat, nu prea ai cu cine sa te certi.

Citește și: