Viitorul iPhone va avea ecran din cristal de safir pentru a rezista zgârieturilor

Viitorul iPhone va avea ecran din cristal de safir pentru a rezista zgârieturilor

Deşi cei de la Apple nu au reuşit să protejeze ecranul de la , e probabil ca acesta să fie pe viitorul iPhone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Într-o perioadă în care este evident că cei de la Corning au o poziţie privilegiată în piaţă, creatorii Gorilla Glass au din ce în ce mai multe motive să-şi facă griji. Nu de alta, dar un număr semnificativ de producători de gadgeturi se gândesc serios să facă tranziţia către smartphone-uri protejate cu cristal de safir.

Chiar dacă este de aproape zece ori mai scump decât sticla obişnuită, un strat de protecţie realizat din cristal de safir este aproape imun la zgârieturi. Din acest motiv, cei de la Apple au cochetat cu folosirea sa şi pe iPhone 6 şi iPhone 6 Plus. Problema a fost că GT Advanced Technology, cu care avea un parteneriat, nu a avut puterea de producţie necesară pentru volumul de unităţi de care avea nevoie compania lui Tim Cook. Mai mult decât atât, panourile care au fost produse de GT Advanced Technology nu erau în conformitate cu standardul de calitate impus de furnizorilor săi.

Display cristal safir smartphone iphone

În prima serie de zvonuri referitoare la iPhone 6S sau iPhone 7, pentru modelul de smartphone lansat anul viitor, Apple se pare că a început discuţiile cu Foxconn pentru ca respectiva companie să asigure volumul necesar de panouri de cristal safir. Deşi compania chineză nu are încă resursele pentru a asigura o astfel de comandă, au apărut mai multe rapoarte cum că ar lucra la o fabrică de display-uri în Zhengzhou creată special pentru producţia de ecrane de cristal safir utilizabile în următoarea generaţie de iPhone.

În acelaşi timp, nu a trecut nici o săptămână de când am auzit că Foxconn va deschide şi o fabrică în Taiwan cu linii de producţie dedicate pentru panouri pentru dispozitivele Apple. Rămâne să vedem acum dacă parteneriatul dintre cei doi giganţi din industrie va deveni oficial. Abia atunci vom şti cu siguranţă dacă vom avea sau nu în 2015 un iPhone cu cristal de safir.

Citește și: