Apple va adopta ecrane de cristal safir pentru următorul iPhone

Apple va adopta ecrane de cristal safir pentru următorul iPhone

Noi rapoarte apărute zilele trecute confirmă că, prin următorul iPhone, va face tranziţia de la Gorilla Glass la panouri de cristal safir.

sapphire-glass-gt-advanced-tech cristal gorilla glass

Cei de la Apple nu sunt străini de panourile realizate din cristal safir. Pe lângă faptul că primele zvonuri vizavi de adopţia acestor noi tipuri de display-uri au apărut în 2012, gigantul din Cupertino a început deja să folosească bucăţi infime din acest tip de sticlă pentru protecţia senzorului Touch ID şi a camerelelor principale de pe

În ceea ce priveşte ecranele de la iPhone-uri, Apple a folosit, până la 5S inclusiv, display-uri protejate cu Gorilla Glass. Soluţia celor de la Corning, deşi este adoptată la scară largă în industria IT, nu este cel mai rezistent material pentru această sarcină. Acela vine sub forma cristalulului safir. O publicaţie din Taiwan are informaţii cum că Foxconn a creat recent nu mai puţin de 100 de unităţi prototip ale unui iPhone cu LCD-ul protejat de un strat de cristal safir.

Premergător acestor zvonuri, în a doua jumătate a anului trecut, compania lui Tim Cook a investit 578 de milioane de dolari pentru a achiziţiona GT Advanced Technologies. Respectiva companie, printre altele, se rezumă la o fabrică de producţie a cristalului safir în Ariziona. Deşi costă mai mult un asemenea panou din Shenzen şi procesul de producţie al telefonului ar deveni mai complicat, prin această practică, Apple probabil că vrea să câştige o plajă mai mare de utilizatori prenteţioşi care apreciează atenţia pentru detaliu a companiei.

Pentru moment, Synopsis şi Bern Optics oferă componentele de cristal safir folosite de Apple. Dacă va avea nevoie de bucăţi de mari dimensiuni, nu este exclus ca gigantul fondat de Steve Jobs să ia producţia în propriile mâini sau să încheie noi contracte cu producători ai acestui material foarte rezistent, pentru următorul iPhone.

Citește și: